Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Winst op Devoko

donderdag 11 april 2024

De derby’s tussen Devoko en Set-Up ’65 zijn nagenoeg altijd interessante duels. Dat was al in de jaren zeventig toen Devoko nog Syrphus heette. In die periode vochten met name de herenteams prachtige duels uit en vaak op het scherpst van de snede. Beide clubs hebben nog één herenteam, die echter niet meer op het nationaal niveau acteren. Sinds de laatste jaren zijn het de damesteams van beide clubs, die elkaar op Topdivisieniveau ontmoeten. Ook deze confrontaties blijven boeien. Het is dan ook een echte derby met de daarbij behorende sfeer. In een mooie ambiance in sporthal de Schalm was het de derde keer dit seizoen dat Lammerink Set-Up ’65 en Devoko elkaar ontmoeten. In de beker was Set-Up ’65 de sterkste. De eerste competitiewedstrijd tussen beide clubs was een duidelijke prooi voor Devoko. De Denekampse club is nog in de race om in de competitie bij de bovenste vijf te eindigen en dat geeft recht om in de nieuw te vormen Superdivisie uit te komen. Deze divisie is het hoogste niveau van de amateurpiramide en de kampioen mag zich de amateurkampioen van Nederland noemen. Set-Up ’65 heeft geen kans meer om in deze divisie te komen, maar de meiden willen het seizoen toch zo goed mogelijk afsluiten. Vorige week wonnen ze knap met 3-1 van Donitas en ze waren er ook op gebrand om het Devoko lastig te maken. Daar leek het in het begin van de eerste set niet op. De gasten uit Denekamp namen binnen de kortste keren een voorsprong van 5-0. Set-Up ’65 wist zich echter te herpakken. Spelverdeelster Anne Hesselink wist steeds beter haar aanvalsters te bedienen en met name Diede Hagedoorn en Daniek Lentfert wisten veelvuldig te scoren. Devoko probeerde nog wel de wedstrijd te laten kantelen, maar de thuisploeg hield het initiatief. Dat had ook zeker te maken met de goede servedruk van de Set-Up meiden. Ook Myrthe Kamphuis had daarin een paar keer een belangrijke rol op het moment dat zij op de serveplaats werd ingezet. Na een spannende middenfase was het Set-Up ’65 dat de beslissende klappen uitdeelde. Maar niet alleen aanvallend was het goed, want ook blokkerend wisten Martine Stevelink en de goed spelende Jonne Oosterbroek de nodige punten te scoren. In verdedigend opzicht had ‘Fredje’ Zwiers het af en toe moeilijk, maar ze bleef positief en wist zich iedere keer te herpakken. Daarbij werd ze goed bijgestaan door Pien Vos, die veel verdedigend en passend werk verzette. Het leidde tot een 25-20 setoverwinning. Daarna was het eigenlijk over en uit met de gasten uit Denekamp. Deze kwamen in feite niet meer in de wedstrijd op een enkel succesje na. Devoko maakte veel fouten, terwijl Set-Up ’65 de servedruk hoog hield en ook aanvallend, blokkerend en verdedigend de taken prima uitvoerde. Met 25-15 en 25-16 gaven de setcijfers het krachtsverschil weer. De thuisploeg speelde met veel vertrouwen, terwijl Devoko een matige wedstrijd speelde en zich liet aftroeven door Set-Up ’65. Het thuispubliek genoot van het vertoonde spel van de Ootmarsumse meiden.