Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Voedselbankactie meer dan geslaagd

zaterdag 20 april 2024

In de week van 6 tot en met 13 april heeft volleybalvereniging Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 zich ingezet voor de Voedselbank Oost Twente. Deze actie leverde een supermooi resultaat op. Op twee locaties konden mensen spullen voor de Voedselbank inleveren. Dat was bij Albert Heijn en in de kantine van sporthal de Schalm. Hoe mooi is het dat in het eerste weekend in de locatie van Albert Heijn, maar liefst veertien volle kratten afgeleverd konden worden en nog eens acht in het tweede weekend. Albert Heijn doneerde in het laatste weekend ook nog eens alle paasartikelen voor de Voedselbank en dat gaf ook een heel goed gevoel. In de kantine werden nog eens vier volle kratten overhandigd aan de Voedselbank Oost Twente en al met al waren de mensen van de Voedselbank erg onder de indruk van dit topresultaat. Daarnaast werd ook nog eens de loterijopbrengst van Set-Up ’65 beschikbaar gesteld aan de Voedselbank. De Voedselbank Oost Twente is Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 en haar leden erg dankbaar voor de deelname aan deze actie om de Voedselbank onder de aandacht te brengen en dan met zo’n topresultaat.

De handen ineen

De Voedselbank Oost Twente, Stichting Leergeld Dinkelland en volleybalvereniging Lammerink installatiegroep Set-Up ’65 hebben de handen ineengeslagen om samen iets te betekenen voor mensen/gezinnen, die het (financieel)  moeilijk hebben in deze maatschappij. Het bestuur van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 heeft gemeend om als club deel te nemen aan deze actie met als slogan  ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Het is een mooie kans om hulp te bieden aan mensen in de regio, die het echt nodig hebben. De stichting Leergeld is ook betrokken bij deze actie, want zij zorgen er voor dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch kunnen blijven sporten. Deze stichting helpt hen door bijvoorbeeld de contributie of sportkleding te betalen. “Deelname aan deze voedselbankactie versterkt het gevoel van verbondenheid en trots binnen onze club, want iedereen moet de kans krijgen om te kunnen sporten!” laat een betrokken bestuur van de volleybalclub weten.

Gratis proeftrainingen

Mensen, die gebruikmaken van de voedselbank zijn vaak geen lid bij een sportclub, mogelijk door geldzorgen en/of een gebrek aan routine in sporten. “Om deze mensen welkom te heten, nodigt Lammerink installatiegroep Set Up ’65 hen uit voor gratis proeftrainingen door middel van een uitnodigingskaart met daarbij een flyer van Stichting Leergeld Dinkelland.

Hulp blijft heel hard nodig

Uit een gesprek met de heer Boet van de Voedselbank Oost Twente en betrokkenen uit de volleybalclub blijkt duidelijk dat hulp aan de Voedselbank heel hard nodig blijft. “Stille armoede blijkt veel hoger te zijn, dan we vermoeden. Met deze actie hopen we de Voedselbank en daarmee gezinnen, die het echt nodig hebben, te ondersteunen. Met onze leden moesten we in staat zijn om deze actie tot een succes te maken, want ‘Wie goed doet, goed ontmoet’”, is de stellige overtuiging van Caroline Velers. Met deze positieve slogan sluit de volleybalclub een succesvolle actie af en geeft het aan hoe belangrijk het is om ook maatschappelijk en niet alleen sportief doelen te stellen.