Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag US2 - Dames 1

zondag 26 maart 2023

Nadat we het hele land door zijn gereden en onze ogen hebben uitgekeken in het grootse Amsterdam konden we toe treden tot de Amstelcampus. Leuk feitje, er wordt Grolsch geschonken. 15:15 uur klonk het eerst fluitsignaal. De eerste set startten we redelijk goed, tot ongeveer twaalf punten liepen we gelijk op tegen Amsterdam. Beide ploegen waren overtuigend en dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na de 12-12 gelijkstand ging het aan onze kant minder lopen, serverend zette US ons onder druk en aanvallend kwamen we er niet meer door. We hadden zelf een erg hoge foutenlast op alle fronten. Hierdoor kwamen we op achterstand en lukte het niet om dit nog recht te trekken. De eerste set ging met 25-19 naar US. Met een lagere foutenlast zouden wij prima moeten kunnen spelen tegen US, dus vol vertrouwen gingen we de tweede set in. En inderdaad, onze eigen foutenlast zakte en US kwam door ons onder druk te staan. Passend stonden we sterk, waardoor de middens Martine en Daphne goed benut konden worden. Het spel was afwisselend en dit resulteerde in een mooie setwinst, 20-25 stond er voor ons op het scorebord. Set drie begon weer gelijk op, US toonde veerkracht en wij liepen daardoor tegen een kleine achterstand aan. Een paar mooie score van Pien brachten ons terug in het spel, maar US bood weerstand en het lukte niet om de achterstand goed te maken. US won de set met 25-21. De vierde set, als we punten mee wilden nemen naar Twente moest in ieder geval deze set gewonnen worden. We begonnen de set met een 4-0 achterstand, niet het begin waar je op hoopt. Dit puntenverschil bleef aanhouden tot ongeveer 12-8. Een aantal goede scores van Danae en Myrthe zorgden ervoor dat het gat verkleint werd. Een serveserie van Daphne leverde een kleine voorsprong op en dit was het moment om de set naar ons toe te trekken. Dit deden we ook, 21-25 winst. De vijfde set, weer een achterstand van 4-0 op het scorebord. Met maar een set tot de vijftien punten is dit niet ideaal. Met tactische spel en goede keuzes van spelverdeler Noor kwamen we terug tot een 7-7 gelijkspel. Tot 10-10 bleef het gelijk op gaan, US kwam op voorsprong en sloeg een klein gaatje. Het lukte niet meer om dit om te draaien en de vijfde set ging met 15-12 naar US Amsterdam. Met een 3-2 verlies moesten we terug keren naar het verre oosten. De aankomende weken staan er nog maar twee wedstrijden op de planning. Aankomende zaterdag, 1 april, spelen we al onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dus zet het in de agenda, zaterdag 1 april om 19:00 in sporthal De Schalm!