Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag Devoko - Dames 1

maandag 26 september 2022

"Balen van nederlaag maar de koppen gaan omhoog richting volgende wedstrijd “

Afgelopen zaterdag vertrokken wij rond 11 uur vanuit Ootmarsum richting de Dorper Esch in Denekamp. Om 13.00 uur zou het eerste fluitsignaal van de derby tegen Devoko namelijk al klinken. De derby die als burenruzie in de paarse tempel werd aangeschreven. Als we kijken naar de uitslag van deze wedstrijd, een 3-0 overwinning voor de dames van Devoko, dan lijkt er van een spannende derby niet echt sprake te zijn geweest. En hoewel wij zelf niet echt in ons spel konden komen, kansen om punten te pakken zijn er zeker wel geweest zaterdag. In de eerste set gingen we gelijk op, maar Devoko pakte toch een ruime voorsprong bij een stand van 19 – 13. Wij hadden ons eigenlijk wel iets anders voorgesteld van de start van deze wedstrijd.. Gelukkig hielden we ons hoofd koel, kwamen we puntje voor puntje terug en konden we op een stand van 24-22 uiteindelijk zelfs de eerste set binnenslepen. Helaas wisten ze in Denekamp nog net iets relaxter te blijven en verloren we die eerste set dus (28 – 26). Dat was flink balen. Het is toch makkelijker om een wedstrijd te vervolgen met de winst van de eerste set in de zak. Het maakte ons wel scherper aan het begin van de tweede set. We stonden in een mum van tijd met 6 – 1 voor, punten werden makkelijk gescoord en we zetten de tegenstander flink onder druk. Maar waar wij die achterstand in de eerste set zo makkelijk inliepen, daar was Devoko in set 2 ook zo weer terug in de wedstrijd. Wij zaten er steeds minder lekker in en aan de andere kant van het net konden de speelsters van Devoko naar hartenlust scoren. Eindstand van de tweede set: 25 – 19. In set drie keken we alweer snel tegen een achterstand aan. Toch konden we ook hier weer inlopen en kwamen we op 20 – 20 weer gelijk met onze tegenstander. Helaas