Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag Bekertoernooi Dames 1

maandag 31 oktober 2022

Afgelopen zaterdag 29 Oktober 2022 zijn wij wederom afgereisd naar Groningen, waar wij twee weken geleden de winst wisten te behalen tegen Veracles. Dit keer stond de tweede ronde van de nationale beker op het programma, wat betekende dat we twee volledige wedstrijden zouden gaan spelen. De tegenstanders waar we de strijd mee aan zouden gaan, waren vc Bolsward dames 1 en Donitas dames 1.

Vc Bolsward – Set-Up '65

Onze eerste wedstrijd stond om 15.15 uur gepland tegen Bolsward. Zij speelden voor ons de wedstrijd tegen Donitas al die ze verloren met 3-1. We begonnen de wedstrijd prima, maar niet zoals we twee weken geleden hadden gespeeld. De pass kwam net niet aan het net, maar door de mooie setjes van Rochelle (Heel erg bedankt voor het meedoen!) konden we veel scoren in de aanval. Vooral de mid kon vaak aangespeeld worden en scoorde dan ook veel met harde ballen, waar Bolsward niet wist wat ze er mee moesten. Met 12-15 konden we de eerste set binnenhalen en met een goed gevoel naar de tweede set. In de tweede set liep het helaas niet zo lekker, dus dit houd ik ook kort. De passjes kwamen net niet lekker aan en de passjes die wel kwamen werden niet afgemaakt bij de aanval. Ook het, voor ons doen, grote aantal servefouten zorgden ervoor dat de punten er bij Bolsward makkelijk bij kwamen. Door het hoge aantal eigen fouten sloten we de tweede set af met een 25-17 verlies. De derde set draaien we gelukkig bij en weten we onze eigen foutenlast laag te houden. De serve fouten gaan omlaag en de serve druk omhoog. De pass komt deze set beter aan en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Deze set halen we binnen met een duidelijk setstand van 13-25. Ook set 4 wordt doorgezet zoals we de eerste en derde set hebben gespeeld. Deze set wordt binnen gehaald met een setstand van 14-27, wat betekend dat we de eerste wedstrijd winnen met 1-3 en Bolsward is uitgeschakeld in de beker.

Set-Up '65 – Donitas

Na de wedstrijd tegen Bolsward gewonnen te hebben, nemen we even rust terwijl Donitas aan het warmlopen is, aangezien we meteen door gaan naar de tweede wedstrijd. Nadat we even wat hebben gegeten, zorgen we ervoor dat we weer warm zijn om de tweede wedstrijd te gaan knallen. We beginnen de wedstrijd sterk en laten zien dat we gebrand zijn om te winnen. Vergeleken met de eerste wedstrijd komt de pass nu wel goed, waardoor Anne de ballen mooi kan verdelen en ze zo kunnen worden afgemaakt door de aanvallers. Ook de serve druk voeren we op en dit zorgt voor moeilijke momenten voor Donitas. Deze set resulteert dan ook in winst voor ons. Setstanden zijn niet bekend aangezien deze niet zijn doorgevoerd. Door naar set 2, we worden wat slordiger in de pass en verdediging en ook in de aanval wordt het niet afgemaakt. Ook de serve loopt niet zoals voorheen. We staan aan de kant van de tribune en er wordt onsportief geslagen op de trommels wanneer wij aan serve zijn. Donitas gaat steeds zekerder spelen, hebben elke keer een handje onder de bal en weet deze set helaas te winnen. Ook set 3 gaat niet zoals verwacht, we staan 20-15 voor, maar helaas laten we Donitas terug komen naar 22-22. De hoop is nog niet opgegeven, maar de scheidsrechters werken zeker niet mee in ons voordeel deze wedstrijd. Wanneer we een wissel willen toepassen krijgen we te horen dat we 6 wissels hebben gebruikt, terwijl de tweede scheidsrechter 3 punten daarvoor nog aan heeft gegeven dat we nog maar 5 wissels hebben gebruikt. Hij schuift het op een fout van de personen achter de tafel die de wissels bijhouden en wil het daarbij laten. Met deze grote fout van de scheids sluiten we set helaas af met verlies en dus staat Donitas voor met 1-2. In set 4 gaat het snel en staan we op gegeven moment 19-11 achter. De scheids heeft een belangrijke rol in deze set en helaas pakt dat niet goed uit voor ons. We komen nog een deel terug en proberen goede moed te houden, maar het mocht niet baten. Na een lange dag spelen verliezen we helaas de laatste set en dus de wedstrijd tegen Donitas, wat betekend dat we uit de nationele beker liggen. We hebben vandaag verloren tegen Donitas ds 1, maar we komen ze nog tegen in de competitie en zijn gebrand om de punten dan wel te pakken.

Volgende week spelen we op 5 november thuis tegen Krekkers! Let op, wil je komen aanmoedigen? Wij spelen ivm “de Koale Kermis” niet om 19.00 uur, maar om 16.30 uur! Hopelijk zien we jullie dan, zodat we na de tijd een drankje kunnen doen op de kermis om hopelijk de winst te vieren!