Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag: apollo - Heren 1

maandag 5 oktober 2020

Het eerste herenteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 verloor de uitwedstrijd van de reserves van Apollo 8 uit Borne. Een toch wel gehavend heren 1 speelde geen slechte wedstrijd, maar kwam tekort tegen een betere tegenstander. Uitblinker aan de kant van de Ootmarsummers was Daan Kuipers, die een puike partij speelde als libero.  Hieronder het verslag van deze wedstrijd:

Zaterdag 3 oktober stond de tweede competitiewedstrijd op het programma voor Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 HS1. In Borne was het tweede herenteam van Apollo 8 de tegenstander.

Coach Marc Lohuis kon helaas niet beschikken over een volledig fitte selectie. Spelverdeler Bram Kuipers raakte geblesseerd aan zijn enkel in de eerste wedstrijd en loopt nog altijd op krukken. Midspeler Mike de Winder dacht goed bezig te zijn door de week met een bootcamp te beginnen. Helaas bleek zijn fanatisme niet opgewassen tegen zijn beenspieren met als gevolg dat hij nauwelijks inzetbaar was op de training.

Libero Bram Wolters zat de hele week in thuisquarantaine wegens verkoudheidsklachten en heeft daardoor ook niet kunnen trainen. Een coronatest gaf uitsluitsel, het testresultaat kwam vlak voor vertrek richting Borne binnen, negatief.

Toch koos Marc voor een andere optie, Daan Kuipers werd deze week al klaargestoomd op de training om Bram Wolters als libero te vervangen. Hij mocht dan ook op deze positie beginnen. De overige posities werden ingevuld door spelverdeler Ruud Hesselink, Diagonaal Clemens Kempers, mids Luuk Oortman en Björn Rikkink, en buitenspelers Pim Bank en Arjan Bekhuis.

De thuisploeg begon in de eerste set fel, de mannen van Set-Up ‘65 liepen hierdoor al snel een kleine achterstand op. Dit verschil bleef helaas de gehele eerste set aanwezig, waardoor deze verloren werd met 25-20.

Het antwoord kwam wel in de tweede set. Met dezelfde zeven nam Set-Up ‘65 het initiatief over en werd er al snel een behoorlijke voorsprong opgebouwd. Ondanks het feit dat de thuisploeg aan het einde van de set dichterbij kwam, trok het Ootmarsumse team de set uiteindelijk verdiend over de streep met een eindstand van 21-25.

Met dezelfde samenstelling nam Set-Up ‘65 het in de derde set op tegen een gewijzigd Apollo. Dit leek voor de thuisploeg direct effect te hebben, Set-Up ‘65 liep al snel een achterstand op en Coach Marc Lohuis greep in. Spelverdeler Ruud Hesselink werd gewisseld voor Tom Engbers en even later nam Bram Wolters de posities achter waar voor Arjan Bekhuis. Het gewenste effect bleef helaas uit, de set ging verloren met 25-19.

Helaas is het verhaal van de vierde set niet anders. Set-Up ’65 had moeite om het initiatief terug te krijgen. Mike de Winder werd nog ingezet voor Luuk Oortman, maar ondanks een kleine opleving aan het einde van de set verloren de mannen met 25-22 en dus ook de wedstrijd met 3-1. De analyse na afloop was eenvoudig, Set-Up ‘65 speelde niet slecht, maar Apollo was vandaag simpelweg beter. Uitblinker aan de kant van Set-Up ’65 dan toch wel Daan Kuipers, die de libero positie met verve invulde.

Vrijdag 9 oktober speelt Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 heren 1, door maatrelen helaas zonder publiek, de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. In de Schalm spelen de mannen tegen Webton Hengelo heren 2.