Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Verslag: Apollo 2 - Dames 1

zondag 22 januari 2023

In de eerste set speelden de meiden van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 goed tegen de reserves van Apollo. Daarna wist het Bornse team er een tandje bij te zetten en gaf het Set-Up ’65 weinig kansen meer. De gasten uit Ootmarsum vochten voor wat ze waard waren, maar Apollo gaf het initiatief niet meer uit handen. Een 3-1 nederlaag dus en alle reden om zich komende zaterdag, 28 januari, tegen Veracles te revancheren. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur. Hieronder het verslag van de meiden dat geschreven is door Martine Stevelink. Apollo dames 2 uit “Afgelopen zaterdag mochten we om 15.00 uur al aantreden tegen de reserves van Apollo 8 uit Borne. Ondanks het 3-0 verlies in de eerste wedstrijd tegen dit team, stonden wij tot afgelopen zaterdag een paar punten boven ze op de ranglijst. Vorige week speelden we een goede wedstrijd. We konden Rivo serverend prima onder druk zetten, pasten met gemak, aanvallend scoorden we vanaf alle posities en ook verdedigend pakten we zo’n beetje iedere bal van de grond. Dat gaf natuurlijk vertrouwen richting de wedstrijd, die we afgelopen zaterdag in de Veste speelden. En in de eerste set konden we de meegereisde supporters gelukkig datzelfde goede spel weer laten zien. We hadden genoeg servedruk om het Apollo moeilijk te maken en scoorden daarnaast ook heel wat mooie balletjes. We wonnen deze set met 25-19 en konden met een 1-0 voorsprong van helft wisselen. Vanaf set 2 voerde onze tegenstander de druk echter al iets op. We kregen meer moeite in de pass, maakten zelf juist teveel fouten in de serve en hier en daar vielen er wat ongelukkige ballen op de grond. Eindstand: weer 25-19, maar nu in het voordeel van Apollo. Net als in set 2 ging het eigenlijk in set 3 wel vrij gelijk op. We keken wel steeds tegen een kleine achterstand aan van een paar punten, maar we konden prima meekomen in het spel. Met te weinig servedruk maakten we het onszelf toch wel weer te moeilijk en konden de meiden van Apollo naar hartenlust aanvallen. Serverend waren zij in deze set opnieuw de betere partij en dat leidde tot een setwinst voor Apollo (25-18). Het werd daarmee 2-1 in sets, een achterstand voor ons. In set 4 probeerden we nog te vechten voor wat we waard waren, maar het mocht niet meer baten. Met 25-11 verloren we deze laatste set. Die stand geeft wel een wat vertekend beeld van hoe de wedstrijd is verlopen. We hebben heel wat ballen van de vloer gehaald, gigantische aanvallen verdedigd en we hebben ook zeker prachtige aanvallen laten zien. We gaan ervoor zorgen dat we daarmee komende zaterdag de punten weer in de Schalm houden! Om 19.00 uur spelen we dan tegen Veracles dames 1. Tot dan!”