Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Ontketend Set-Up ’65 wint met 3-1 van VoCASA

zondag 3 maart 2024

Veertien dagen geleden verloor Lammerink Set-Up ’65 uit in Nijmegen vrij kans loos met 3-0 van VoCASA. Na de thuiswedstrijd was er na de 3-1 winst op deze tegenstander niet alleen sprake van opluchting dat deze match tot een goed einde werd gebracht. Maar ook over het vertoonde spel kan Set-Up ’65 voor een heel groot gedeelte tevreden zijn. In de eerste set ging het gelijk tot aan het einde gelijk op. Zonder Merle Baasdam begon de thuisploeg met een kleine voorsprong, maar daarna was het stuivertje wisselen en kon het tot aan de 20 beide kanten op. Met de nodige servedruk en vooral goed verdedigend werk bleef Set-Up ’65 op de been. De Ootmarsumse meiden wisten ook aanvallend en blokkerend hun punten te scoren. Het leverde uiteindelijk een 25-22 setwinst op. In de tweede set kwam VoCASA al snel op een 5-0 voorsprong, maar Set-Up ’65 knokte zich knap terug in de wedstrijd. Een mooi voorbeeld was een ingeslagen bal van Martine Stevelink. Na een verdedigende actie van VoCASA kwam de bal boven de netrand en de midspeelster bedacht zich niet en smashte loeihard de bal binnen de drie meter. Het was het sein voor anderen om zonder druk en met veel inzet deze set tot een goed einde te brengen. Met 25-19 stond er na een klein uur een 2-0 voorsprong op het bord. In de derde set glipte het initiatief uit handen van de Set-Up ’65 meiden. VoCASA maakte dar goed gebruik van en kreeg steeds meer vat op de aanvallers van de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 15-25 voor het Nijmeegse team. De toeschouwers hielden het hart vast en er werd al rekening gehouden met een vijfde set. Dat liep heel anders, want met Diede Hagedoorn op de buitenkant kwam er niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend meer power in het veld. Het vertrouwen groeide weer. De wil om te winnen straalde van het team af. Verdedigend gaf men heel weinig weg, Ook serverend waren er sterke series. Die leidden tot een mooie voorsprong, die steeds verder werd uitgebouwd. Aanvalsters bleven scoren en uiteindelijk was het uitblinkster Daniek Lentfert op prachtige wijze het laatste punt scoorde. Op zaterdag 9 maart speelt dames 1 weer thuis en wel tegen Dynamo Apeldoorn. Ook deze wedstrijd begint om 17.00 uur.