Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Ouderwetse sfeer in sporthal de Schalm

zondag 29 oktober 2023

Het voelde weer ouderwets in sporthal de Schalm. Twee volle tribunes, twee ploegen, die nauwelijks voor elkaar onderdeden, twee hoofdsponsors die hun contracten met Set-Up ’65 verlengden en uiteindelijk na een prachtige pot drie punten voor Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65.Een spandoekenwedstrijd en dus veel jonge, prachtig uitgedoste jeugd op de tribunes en weer een ouderwets meelevend publiek met de trapsupporters als sfeermakers. En bovenal een ouderwets spelend dames 1 dat met veel passie koploper Apollo 2 met 3-0 weet te verslaan.Wat golfde de wedstrijd in deze streekderby op en neer. Zeker in de eerste en derde set kon het echt alle kanten op. De 35-33 setwinst in het eerste part voor de thuisploeg zorgde voor een enorme boost. Lammerink Set-Up ’65 startte met Femke Vlutters als spelverdeler. Jonne Oosterbroek en Martine Stevelink bezetten de midposities en Merle Baasdam en Myrthe Kamphuis vervulden een belangrijke rol aan de buitenkant. Daniek Lentfert speelde op de diagonaalpositie, terwijl Frederiek Zwiers als libero van grote waarde was voor het team. In de eerste set ging het echt alle kanten op. Duidelijk was in ieder geval dat beide teams voor de winst wilden gaan.Dat is niet nieuw in de sport, maar het viel vooral op door de gretigheid aan beide kanten om te knokken voor ieder punt. De thuisploeg beet zich vast in de tegenstander, maar ook Apollo had zich prima voorbereid op de sterke kanten van Set-Up ’65. Grote winnaar is dan het publiek, want het bleef niet alleen ongemeen spannend, maar er kon ook genoten worden van goed volleybal met vele prachtige aanvallen. Set-Up ’65 kwam aan het einde van de set, na een kleine achterstand, knap terug. Daarna was het rond de stand van 25 stuivertje wisselen. De trapsupporters vonden 27-25 wel een mooie setwinst, maar ook de setstanden 28-26, 29-27, 30-28, 31-29, 32-30, 33-31, 34-32 leek hen heel mooi. Het werd uiteindelijk 35-33 voor de thuisploeg en dat zorgde in het veld en op de tribune voor een enorme ontlading.In de tweede set was er toch wat geknakt bij de Bornse ploeg en daar maakte Set-Up ’65 goed gebruik van door met dezelfde spirit de punten te blijven scoren. Met 25-17 werd de tweede set in het voordeel van Set-Up ’65 afgesloten.In set 3 leek Apollo op de weg terug. De thuisploeg bleef rustig en zelfs na een 23-20 achterstand kwamen er kansen. Serverend bleef het team van Damir Colo ijzersterk en ook aan het net was men in deze fase de baas en dus kwam Set-Up ’65 op 23-23. Het 24e punt in deze set zegt alles over de instelling van dit eerste damesteam. Diede Hagedoorn, als libero ingevallen voor Frederiek Zwiers, bekroonde haar sterke optreden in deze derde set met een prachtige redding op de linksvoorpositie. De bal kwam bij spelverdeelster Femke Vlutters, die een mooie, snelle setup gaf op Myrthe Kamphuis. De prima op dreef zijnde buitenaanvalster gaf met een venijnige, krachtige aanvalsactie de Apollo verdediging het nakijken. Aan alles was te merken dat dit punt de beslissing bracht en dat bleek ook. De serve voor matchwinst was opnieuw heel sterk, waardoor Apollo niet aan aanvallen toekwam. Het 25e punt werd gescoord, opnieuw een nipte setwinst, maar meer dan verdiend door de veerkracht, die dames 1 in deze wedstrijd toonde. Met een uitblinkende Merle Baasdam, een prima spelende Myrthe Kamphuis, maar ook een veel scorende Daniek Lentfert kunnen terugzien op een prima wedstrijd. Maar dan doe je direct de andere speelsters tekort, want ook de slimme en sterke Martine Stevelink en Jonne Oosterbroek en Femke Vlutters speelden een goede pot. Dat kan ook zeker gezegd worden van de libero’s Fredje en Diede. De bekende wissel Anne Hesselink en Danae ten Over voor Femke Vlutters en Daniek Lentfert leverde in deze wedstrijd niet het gewenste resultaat op. Maar deze wissel blijft ongetwijfeld in de komende wedstrijden een extra wapen. De inbreng van Geeke Bekhuis, vaak op de serveerpositie, bleek een prima keuze, want zij heeft het vermogen om onverstoorbaar de serve over het net te brengen en daarmee de passing van de tegenstander onder druk te zetten. Verder is er natuurlijk nog onze Pien Vos, die zeker haar rol heeft binnen dit team.De wedstrijd tegen Apollo zorgde voor een ouderwetse sfeer in de Schalm en zeker voor het gevoel dat dit damesteam echt veel mogelijkheden heeft om een rol in deze Topdivisie te spelen. Het is ook echt een team dat een belangrijke rol speelt binnen de vereniging. Het wil een voorbeeldfunctie geven en dat werd nog eens bekrachtigd door de spandoekenwedstrijd. CMV 4 won deze wedstrijd. Dit team heeft een training gewonnen van het eerste damesteam. Ook dat voedt de ouderwetse sfeer binnen de club.