Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Meisjes B door, meisjes C verliest met opgeheven hoofd

dinsdag 9 januari 2024

Twee jeugdteams namen afgelopen zaterdag deel aan de eerste ronde van de Volleybaldirect Open van Nederland. Meisjes B plaatste zich voor de volgende ronde, die op 17 februari wordt verspeeld. Voor meisjes C betekende deze eerste ronde het eindstation. Ze verlieten het toernooi echter met opgeheven hoofd.

Een tas met gezonde snacks

Elburg was de plek van de voorronde, voor meisjes C. Met een jong team zou het op voorhand al een hele opgave worden om de volgende ronde te halen, maar vanaf november is er elke zondagochtend hard getraind om dat tóch te laten lukken. De dag begon in ieder geval goed. Het team werd uitgezwaaid door Lieke Bruns en Tess Kittel, de NOJK coördinatoren van Set-Up '65. Ze hadden zelfs gezorgd voor een tas met gezonde snacks, die we tijdens het toernooi mochten oppeuzelen. Stroef begin ondanks ‘Chef Sfeer’ Pelle In de poule werden de eerste twee wedstrijden tegen Twente '05 en De Bevers met 2-0 verloren. Bij vlagen werd er al heel behoorlijk gevolleybald en onder leiding van 'Chef Sfeer' Pelle werd er aan de kant flink lawaai gemaakt, maar zenuwen en een paar sterke serveseries deden het team toch de das om. Alles op de derde wedstrijd gooien dus! Als er tegen DAC gewonnen zou worden, kon meisjes C via de kruisfinales toch nog de volgende ronde bereiken. Na een 6-1 achterstand in de 1e set ging de knop om en werd er vrijuit gespeeld. Een zinderende eerste set was het gevolg, die eindigde met een ace van Nena: 26-24 winst! Daarna was Set-Up '65 los en de tweede set werd overtuigend binnengehaald. In de kruisfinale was Devoko de tegenstander, een heel sterk team met al iets oudere meiden. In deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat dit team nog een maatje te groot was. Dat betekende andere doelen stellen: iedereen speelt en we gaan zoveel mogelijk verdedigen en aanvallen. Ondanks het verlies van deze wedstrijd haalden de meiden hun eigen doelen wel en dat leverde de toppers toch een paar extra kipnuggets op! Meest sportief, enthousiast, bleefd en gezellig Fijne uitsmijter: de organisatie kwam ons na afloop in de kantine vertellen dat ze Set-Up '65 het sportiefste, enthousiastste, gezelligste én meest beleefde team vonden. Een mooi compliment! Je komt met complimenten natuurlijk geen ronde verder, maar de trainers Bas & Martijn zijn ervan overtuigd dat ze volgend jaar met deze talentvolle lichting de eindronde halen! Nena, Madelief, Mirte, Cathelijne, Tess, Saar, Jula, Indy, Kyné, Julia, Geke, Diede: bedankt voor jullie inzet en de mooie dag!

Meisjes B door naar halve finales

Afgelopen zaterdag 6 januari mocht Meisjes B de voorronde spelen. Vooraf was het moeilijk inschatten wat de kansen zouden zijn, alleen Krekkers was een bekend team. Set-Up ’65 begon tegen VC Sleen. Bij het inspelen leek het er op dat het een lastige wedstrijd zou worden. De tegenstander was technisch goed en had veel power. In hun spel kwam dat er echter niet uit, passend waren ze een stuk zwakker. De serve maakte het verschil, waardoor Set-Up niet in de problemen kwam. De ballen, die wel terugkwamen, werden netjes afgemaakt. Zo werden beide sets met ruime standen gewonnen, 25-17 en 25-11. De volgende wedstrijd was tegen Avior uit Deventer. De eerste set was voornamelijk serveren, deze werd dan ook gewonnen met 25-7. Door onderschatting en meer enthousiasme van de tegenstander werd de tweede set toch onnodig spannend. Gelukkig was de scherpte aan het eind weer terug en kon ook deze set gewonnen worden met 25-21. Van DAC Dedemsvaart (een erg jong team) werd zonder moeite met tweemaal 25-6 gewonnen. Tegen Krekkers moest beslist worden wie de poulewinnaar werd en zich direct zou plaatsen voor de halve finales. Bekend was dat Krekkers een erg goede serve heeft en een erg goede aanvalster. Dit kwam in de eerste set dan ook tot uiting, meerdere speelsters van Krekkers hadden een lange serveserie waar Set-Up ’65 geen antwoord op had. Deze set werd verloren met 15-25. In de tweede set werd het meer een wedstrijd, met van beide kanten goed spel en servedruk. Dat was helaas niet genoeg, Krekkers won deze dan ook met 21-25. Dankzij een tweede plek in de poule moest de kruisfinale gespeeld worden tegen de nummer 3 van de andere poule en dat was Tjoba uit Klazienaveen. Door een pauze van 2 uur oogden de meiden futloos en speelden ze met weinig energie. Hierdoor werd er rommelig gespeeld en kon Tjoba het toch nog spannend maken. Door een paar sterke serveseries en goed spel aan het eind van de sets werd de wedstrijd toch nog zonder problemen gewonnen, 25-19 en 25-17. Meisjes B bestaat uit Nikki, Nikki, Mare, Meike, Cato, Noortje, Eline, Silke en Emma. Coaches zijn Damir en Matthijs