Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Dames 1 verslaat kampioen Veracles

zondag 14 april 2024

In sporthal de Schalm kan er van alles gebeuren. Dat bleek ook nu weer tijdens de laatste competitieronde van dit volleybalseizoen. Dames 1 verloor de eerste set kansloos en met ruime cijfers van kampioen Veracles. Het werd maar liefst 25-9 en bijna niemand gaf nog maar iets voor de kansen van Dames 1. Na een dergelijke set nederlaag kan het twee kanten op. Veracles gaat wat minder geconcentreerd spelen en de tegenstander probeert in de wedstrijd te komen. Dat lukte de dames, want met steun van het publiek groeide het geloof in een beter resultaat. Trainer/coach Damir Colo voerde wat wisselingen door, die echt zoden aan de dijk zetten. De thuisploeg zette zijn tanden in de wedstrijd en met een degelijke Martine Stevelink en terriër Diede Hagedoorn wist Dames 1 de wedstrijd te laten kantelen. Ook Danae ten Oever, Myrthe Kamphuis en Femke Vlutters speelden een belangrijke rol om het initiatief over te nemen. Het zorgde voor een 25-23 setwinst. Na de kansloze eerste set nederlaag was er na deze winst weer hoop in de harten van de Set-Up ’65 supporters. Maar dat gold ook zeker voor het team dat met steeds meer vastigheid de tegenstander onder druk zette. De 1-1 in sets gaf vertrouwen en met nog meer lef wist Dames 1 de tegenstander onder druk te zetten. Marlies Eertman zorgde met een aantal sterke serveseries voor een belangrijke voorsprong. Dat gaf nog meer vertrouwen. Myrthe Kamphuis liet weer zien wat ze in haar mars heeft. Het zijn voorbeelden, maar ook de andere meiden zorgden er voor dat de Set-Up ’65 machine begon te lopen. Er zat een stuk verbetenheid in de ploeg, die er voor zorgde dat Veracles steeds meer moest forceren om punten te scoren. Eigenlijk was de 25-18 setwinst in het derde part een logisch gevolg van het spelbeeld. In de vierde set wilde Dames 1 dit initiatief niet meer uit handen geven en dat lukte op een bijzonder knappe wijze. Kampioen Veracles werd in deze vierde set gedeclasseerd en verloor dan ook met 25-15. Een memorabel resultaat in de sporthal waar jong en oud de thuisploeg vocaal ondersteunde. Een 3-1 winst zorgde er voor dat dit Set-Up ’65 minimaal één keer van alle tegenstanders in deze Topdivisie heeft gewonnen. Na afloop werd er afscheid genomen van Diede Hagedoorn en Danae ten Oever. Ze gaan niet verloren voor de club, maar blijven als speelster en als kaderlid actief voor Set-Up ’65. Ook assistent-coach Kitty Sanders heeft te kennen gegeven om te stoppen. Zij werden door aanvoerster Merle Baasdam in het zonnetje gezet en vanaf de tribunes scandeerden de echt trouwe supporters het Diede, Danae en Kitty Bedankt. Een mooier afscheid konden ze zich met deze enerverende wedstrijd niet bedenken.