Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Dames 1 kan geen vuist maken

zondag 9 oktober 2022

Na vier competitiewedstrijden kan geconcludeerd worden dat het eerste damesteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 geen vuist kan maken. Zeker niet in de beslissende fases van de sets. Dat bleek ook in de thuiswedstrijd tegen Apollo 2. Lang bleven de gastvrouwen in het spoor en had er echt meer in gezeten dan de 3-0 nederlaag in deze streekderby. Door het scoreverloop bleef het een spannende, onderhoudende wedstrijd voor het talrijke publiek met ook veel supporters uit Borne. Set-Up 65’liep echter in deze wedstrijd veelal achter de feiten aan. Apollo toonde zich aan het net een stuk effectiever dan de thuisploeg. De Ootmarsumse meiden wisten, met uitzondering van Martine Stevelink, blokkerend weinig punten te scoren. De routinier op mid was niet alleen blokkerend, maar ook aanvallend goed op dreef. Daarnaast toonde zij zich de leider van het team door regelmatig ‘de troepen’ bij elkaar te roepen en haar medespeelsters op te peppen. Het mocht echter niet baten. Set-Up ‘65 kende weinig servedruk. Daarnaast bleef de pass een onzekere factor en kon het blok te weinig uitrichten om het Apollo moeilijk te maken. Toch bleef de thuisploeg knokken en kwam het steeds in de buurt van de tegenstander. De finishing touch ontbrak echter bij de Set-Up meiden. Moeilijk om te analyseren waar het aan lag. Dan was het de pass, in sommige gevallen ook de set-up en ook het beetje geluk was meer aan de kant van Apollo van aan de kant van Set-Up. Het bleef zeker in de derde set een spannende partij. Jammer is het dan dat juist nu de Trapsupporters er niet waren. Die aanmoedigingen heeft het team nodig en dat moet tijdens de volgende thuiswedstrijd echt anders. Het enthousiaste team verdient meer en kan ook meer. Met elkaar zorgen om over die drempel te stappen en in de komende weken de punten te pakken.