Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Voorlopig geen eredivisie meer in Ootmarsum

dinsdag 29 maart 2022

Het bestuur van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 heeft in overleg met direct betrokkenen besloten om de eredivisieplek op te geven. Na negen jaar op het hoogste niveau gevolleybald te hebben, wordt de stekker er uit getrokken.

“De afgelopen seizoenen was het al erg moeilijk om een eredivisiewaardig volleybalteam met een 'Set-Up gezicht' te vormen. Voor het komende seizoen lijkt het haast onmogelijk te zijn. Naast speelsters wordt het ook steeds lastiger om voldoende kader (lees: vrijwilligers) te krijgen om alles eromheen te regelen. Velen hebben er alles aan gedaan om 9 goede eredivisie jaren te hebben. Speelsters, staf, vrijwilligers en supporters hebben er veel tijd en energie in gestoken en er vooral veel plezier en ook energie voor terug gekregen. Hoogtepunten vormden de tweede plaatsen in de nationale- en bekercompetitie. We wilden de eredivisie blijven gebruiken als katalysator voor het aantrekken en opleiden van onze jeugd. Dat is niet gelukt. Met pijn in ons hart gooien we de handdoek in de ring,” laat het bestuur in een reactie weten.

“Lammerink Installatiegroep Set-Up '65 blijft bestaan als een goede, (financieel) gezonde en ambitieuze Ootmarsumse en Twentse volleybalvereniging. We zien bij de jongste jeugd momenteel een verbetering ontstaan. Bij de CMV leden komt er een nieuwe structuur en van daaruit wordt verder gebouwd aan de jeugdafdeling, die opnieuw het paradepaardje van de volleybalclub moet worden. Tevens kan de nieuwe beachtak de club een extra boost geven. Set-Up '65 is meer dan een eredivisieteam en vooral belangrijk voor een gezonde samenleving. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk een erg vervelend besluit is.”

De selectie en de staf van het eerste damesteam zijn vanavond ingelicht door een afvaardiging van het bestuur. De klap kwam hard aan, want ondanks de signalen, hadden de meiden dit besluit niet verwacht. De volleybalclub en de achterban zal deze teleurstelling moeten verwerken en een streep zetten onder een groot aantal mooie eredivisiejaren. De focus is nu volledig gericht om met veel enthousiasme verder te werken aan deze club, die uit de eredivisie is verdwenen, maar op al die andere vlakken binnen de vereniging, heel veel bestaansrecht heeft.

Het bestuur van Lammerink Installatiegroep Set-Up '65.