Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 blij verrast met gift ‘Ootmarsum viert de langste dag’

zondag 20 juni 2021

De organisatie van ‘Ootmarsum viert de langste dag’ koos in de 8e editie van het evenement een vijftal clubs uit als goed doel. Dat had alles te maken met het wegvallen van inkomsten door de Coronacrisis. Onze vereniging Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 was één van deze goede doelen. Uit handen van ceremoniemeester Paul Sijtsma ontving voorzitter Matthijs Bult een cheque van maar liefst 800 euro. Het geld wordt door de volleybalclub besteed aan de organisatie van het G-volleybal ‘Hier op An’ en dat is een onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen 2022.

Sporthal De Schalm in Ootmarsum is het landelijke epicentrum van het G-volleybal tijdens de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2022 in Twente. Daarmee is de stad een van de plaatsen binnen de Twentse gemeenten waar sporters met een beperking van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni strijden om de gouden plak én nationale roem. Iedere gemeente in Twente krijgt een sport toegekend. De gemeente Dinkelland is er trots op om het toernooi van het G-volleybal te mogen faciliteren. Volleybalvereniging Lammerink Installatiegroep Set Up ’65 uit Ootmarsum ondersteunt hierbij.

De Special Olympics is een nationaal sportfestijn voor mensen met een (verstandelijke) beperking. In dertien tot twintig takken van sport kruisen ruim 2.500 sporters de degens voor een Special Olympics-medaille. Met het zogeheten bidbook ‘Hier op An’ heeft Twente de organisatie voor 2022 in handen weten te krijgen. Twee G-sporters per Twentse gemeente nemen, samen met andere, bekende Twentse topsporters, de rol van ambassadeur op zich. Wie dit worden, is op dit moment nog niet bekend.

Hier op An in Sporthal De Schalm Sporthal De Schalm in Ootmarsum vormt van 10 tot en met 12 juni 2022 de arena waar volleyballers met een beperking zich een weg naar het vurig gewenste goud banen. Dit maakte de gemeente Dinkelland donderdag 12 november bekend. “Fantastisch dat we dit evenement naar Twente hebben weten te halen”, laat de Dinkellandse sportwethouder Benno Brand, weten. “Ik vind het van groot belang om mensen met een beperking, in welke vorm dan ook, te betrekken bij sport. In het verleden ben ik zelf trainer geweest van een G-voetbalelftal en heb ervaren hoe mooi deze vorm van sport geïntegreerd kan worden in de reguliere sport. Je ziet dan ook hoe goed dat samengaat. Iedereen, met en zonder beperking, moet de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten en bovenal daar plezier aan te beleven. Met de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen kunnen we laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ik ben heel blij dat wij tijdens de SONS het G-volleybal in onze gemeente mogen verzorgen.” De openingsceremonie vindt plaats in het FBK stadion in Hengelo. Een paar kilometer verderop wordt de campus van de Universiteit Twente in Enschede ingericht als Special Olympics dorp voor sporters en hun begeleiders.

Het bestuur van onze volleybalclub is de organisatie van ‘Ootmarsum viert de langste dag’ zeer erkentelijk voor deze bijdrage en wil hen dan ook hartelijk danken voor deze geste om de G-volleyballers – en sters een mooi podium te bieden om hun sport te kunnen uitoefenen.

Ootmarsum viert de langste dag 2021 (22)