Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Heren 1 trapt de competitie af met een 5-setter

maandag 21 september 2020

Eindelijk is het weer zo ver, de competitie is begonnen. Zaterdag mocht het eerste herenteam aantreden tegen het jonge talentvolle team van Twente ’05 uit Enschede.

De eerste set kwam ietwat stroef op gang, maar door een goede passing en uitstekend spelverdelende Bram Kuipers wist men de set te winnen met 25-20.

In de tweede set leek het er op dat het overtuigende spel van de set ervoor doorgezet kon worden. Niets bleek minder waar. Twente ’05 wist met een sterke service druk het spel te ontregelen. Als klap op de vuurpijl viel Bram Kuipers halverwege de set geblesseerd uit. Ruud Hesselink kwam als vervanging het veld in, maar het mocht niet baten. De tweede set werd verloren; 22-25.

Ietwat teneergeslagen begon men aan de derde set. Twente ’05 zette hun sterke service druk door, waardoor er geen grip op het eigen spel kwam. Aanvallend werd er te weinig gedaan met de set-ups. Er moest dus iets veranderen. Tom Engbers & Daan Kuipers werden het veld ingewisseld, maar zonder het gewenste resultaat. Het gebruikelijke niveau werd niet gehaald en dat was te zien in de eindstand ook, 15-25 werd er verloren.

De vierde set moest het anders. De set werd begonnen met enthousiasme en meer strijd. Bjorn Rikkink mocht beginnen en bewees waarom met een uitstekende service serie. De passing was weer stabiel, en de aanvallers scoorden met een aantal flinke klappers mooie punten. Er werd voor ieder punt gestreden. De set werd binnengeharkt met 25-19.

De tussenstand is 2-2. Dat betekend extra vijfde set. Heren 1 heeft in het verleden aangetoond goed te zijn in dit soort wedstrijden, door deze meer dan eens te winnen. Aan de andere kant leek Twente ’05 hier minder voor te voelen. Heren 1 walste in deze set dan ook over zijn tegenstander heen. 15-9 was de stand op het scorebord.

Al met al een wisselvallige wedstrijd met 3-2 weten te winnen. Wanneer men het eigen niveau weet te halen & dit vast te houden, kon dat dit seizoen nog wel eens een mooie plek op de ranglijst opleveren. De volgende wedstrijd vind pas weer plaats op 3 oktober. De inmiddels beruchte uitwedstrijd tegen Apollo 8 uit Borne staat dan op het programma.