Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Feest in de Schalm

zaterdag 1 april 2023

Na het kampioenschap van het eerste herenteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 wist ook het tweede herenteam de titel te pakken. Een 3-1 overwinning op Mare Volley zou voldoende zijn. In de eerste set leek het een walk-over voor Set-Up ’65 te worden, maar Mare Volleybal kwam terug in de wedstrijd. De eerste set ging echter verdiend naar de thuisploeg en het eerste punt was binnen. In set 2 liep Mare Volley uit naar een 8-0 voorsprong. Daarna begon Set-Up ’65 aan een knappe inhaalrace en op 20-20 kon het weer alle kanten op. De Ootmarsummers waren aanvallend goed op dreef en scoorden op het juiste moment de belangrijke punten. Dus werd set 2 ook netjes binnen geharkt. Nog één set nodig en dat gebeurde ook. Iedereen uit zijn dak om het kampioensfeest te vieren. Daarna weer ‘gewoon’ volleyballen en ook nu gaf Set-Up ’65 heren 2 niets prijs en wist de vierde set overtuigend te winnen.

Het fundament van de herenlijn
Het tweede herenteam wordt volgend jaar het eerste van Set-Up ’65. Voor Leon Meijer een bijzondere prestatie en hij mag dan ook rustig het fundament van de herenlijn binnen Set-Up ’65 worden genoemd. Ooit begonnen in heren 5 ging hij rustig mee naar het vierde, het derde, het tweede en volgend jaar het eerste herenteam van de volleybalvereniging. Toch een unieke carrière voor Leon Meijer, die in de jeugd bij Set-Up ’65 is begonnen.

Geen winst voor de kampioen
Het eerste herenteam speelde op deze vrijdagavond ook. Een paar weken geleden was de verwachting dat het team van Marc Lohuis na deze wedstrijd het kampioenschap binnen zou halen. Maar concurrent Apollo hielp vorige week al mee door hun wedstrijd te verliezen. Set-Up ’65 won toen zelf met 4-0 en kon niet meer achterhaald worden. Dus vorige week de titel. Vrijdagavond wilde het team het kampioenschap nog wat glans geven, maar tegenstander VIPS Bardot gaf niets cadeau. Het werd een marathonpartij, die eindigde in een 3-2 winst voor de Enschedeeërs. Dat doet niets af aan de knappe prestatie van het eerste herenteam. Ze zijn kampioen en kunnen zelfs de dubbel nog halen op zaterdag 22 april als ze in de bekerfinale staan in de Pathmoshal in Enschede. Na die tijd was het feest in sporthal de Schalm en velen feliciteerden de beide kampioensteams, waarna de gezelligheid nog lang bleef nagalmen in de kantine van de sporthal.

Heren 1 en heren 2 van harte gefeliciteerd.