Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Verslag: Krekkers – Dames 2

Zaterdag 28 september was het tijd voor de tweede derby van het seizoen, namelijk tegen Krekkers dames 1. Dit keer reisden we met onze selectie naar Harbrinkhoek, aangevuld met Fleur Peters uit dames 3.

We begonnen de wedstrijd direct vol enthousiasme en fanatisme, waardoor er een ontspannen maar goede sfeer in het veld hing. Met veel serve druk, harde aanvallen, tactische tipballen en een goede blokkering wisten we Krekkers de hele set voor te blijven. Door enkele persoonlijke en slordige fouten werd het aan het einde van de set nog wel even spannend, en kwam Krekkers zelf nog bij tot 23-23. Maar uiteindelijk wonnen we de set met 25-23.
De tweede set gingen we verder zoals we de eerste set waren geëindigd. Met opnieuw veel servedruk wisten we een flink aantal aces te serveren. De pass lag goed waardoor alle aanvalsters prima aan het scoren waren, en ook de blokkering stond weer als een muur waardoor Krekkers niet aan scoren toe kwam. Met 25-15 wonnen we de tweede set dan ook duidelijk.

Dan de derde set, die altijd beruchte derde set.. We waren gewaarschuwd, want de eerste twee sets liepen erg goed en hadden we een hoog niveau volleybal neergezet. Maar ook het begin van de derde set begonnen we weer sterk met een aantal aces en scorende aanvallen, waardoor we weer op een voorsprong van 12-7 kwamen. Hier kwam echter verandering in toen de blokkering bij Krekkers begon te lopen, en wij niet meer aan scoren toe kwamen. Ballen werd onnodig in de blokkering geslagen, de servedruk werd minder en ook in de verdediging was het allemaal nét niet. Resultaat: 25-22 winst voor Krekkers.

Op naar de vierde set, nieuwe set, nieuwe kansen. Helaas ging dat echter niet voor ons op, want we waren vooral tegen onszelf aan het volleyballen. De rollen waren omgedraaid, en Krekkers hield ons onder druk met de serve, aanval en blokkering. Op 21-11 kwam hier gelukkig verandering in, omdat we toen zelf weer begonnen te volleyballen, maar vooral te knokken voor elke bal. Een super goede serve serie bracht de stand nog tot 21-19 in het voordeel van Krekkers. Maar vervolgens was het opnieuw Krekkers die de set won met 25-22.

Opnieuw een vijfde set, net zoals vorige week tegen Wevo. We waren zo goed en sterk aan deze wedstrijd begonnen, dus die vijfde wouden we dan ook echt winnen om in ieder geval de winst en 3 punten mee naar huis te nemen. Krekkers begon sterk aan deze vijfde set, waardoor wij eigenlijk lang op achterstand stonden. Maar met opnieuw veel lef, fanatisme en enthousiasme wisten we deze set toch nog te winnen met 26-24, en wonnen we dus ook de wedstrijd met 3-2!

Volgende week zaterdag, 5 oktober, staat er weer een derby op het programma. Dan nemen we het op tegen Dynamo Tubbergen dames 1, dus jullie zijn van harte welkom om ons aan te moedigen in Tubbergen om 16.30 uur in Sporthal De Vlaskoel!

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp