Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Verslag: Heren 1 – Alterno

HK1 Alterno (91)

Dankzij een 3-1 overwinning op Alterno en het verlies van naaste concurrenten Sudosa en Dynamo 2 is het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 opgerukt naar de derde plek op de ranglijst. Met nog één wedstrijd is de Ootmarsumse ploeg nog in de race voor promotiewedstrijden naar de Topdivisie. Dan moet het komende zaterdag wel winnen met 4-0 van de huidige nummer twee Dynamo Apeldoorn. De conclusie over dit heren 1 van Springendal Set-Up ’65 mag nu al wel worden getrokken: het team heeft als debutant uitstekend gepresteerd in de Eerste Divisie.

Dat lieten de Ootmarsumse lange mannen ook nog eens zien in de laatste thuiswedstrijd tegen Alterno. Na een soepele eerste set, die met 25-16 werd gewonnen door de thuisploeg, viel Set-Up ’65 terug. Met 18-25 trok Alterno de stand weer gelijk en de ploeg leek ook in de derde set door te stomen naar de volgende setwinst. Heren 1 van Set-Up ’65 kwam met 13-19 achter. Toen begon de machine weer te draaien. Gijs op de Weegh maakte het Alterno met de serve knap lastig, waardoor zijn team een opleving kreeg. Alles lukte op dat moment en met mooie aanvallen van Hans ten Dam en Jasper Brouwer trok de thuisploeg de stand gelijk. Steven Eertman liet het donker worden boven het net en blokkeerde een aantal aanvallen af en wist ook zelf aanvallend zijn punten te scoren. Een prachtige redding van Fabian Geerdink kwam bij Jasper Brouwer, die boven de netrand de bal in de hoek wist te deponeren. Een belangrijk punt en Set-Up ’65 sleepte met 25-22 de set uit het vuur. Het bleek een cruciale set, want in het vierde part walste de thuisploeg over Alterno heen.

Spelverdeler Tom Engbers ‘stuurde’ de ballen naar alle kanten, waardoor op mid, vanaf de drie meter en uiteraard de buitenkant alle kans kreeg om te scoren. Vanaf de voor hem bekende buitenkant was het ook de captain Clemens Kempers, die nog eenmaal in het shirt van heren 1 zijn kwaliteiten liet zien. Niet veel later kreeg de aanvoerder een meer dan verdiende publiekswissel en het ‘Clemens bedankt’ schalde vanaf de tribunes. Jelle Clemens kwam hem vervangen. Daarna was het de beurt om Tom Engbers te bedanken voor zijn inzet en fijne manier van spelen binnen het eerste herenteam. Ook nu liet het trouwe publiek de waardering horen met het ‘Tommie bedankt’. Bas Oude Alink kwam voor hem in het veld en gaf direct zijn visitekaartje af door gedurfd de mid aan te spelen. De thuisploeg speelde een gewonnen wedstrijd en maakte het karwei af met 25-16 en belandde mede daardoor op de derde plek.

HK1 Alterno (99)

Oud voorzitter René Bosch nam vervolgens afscheid van Clemens Kempers en Tom Engbers en sprak zijn waardering uit voor deze beide clubmensen. Tevens nam hij en het publiek afscheid van assistent Jan Grob, maar ook van de hoofdtrainer Rob Luyrink. Met een klaterend applaus werd Rob bedankt voor het feit dat hij vier lang opgetrokken was met dit team met als kroon op het werk het kampioenschap van het vorige seizoen en het meedraaien als debutant bij de bovenste 5 in de Eerste Divisie. Rob zelf bedankte zijn team en het hondstrouwe publiek en liet weten dat deze vier jaar bij Springendal Set-Up ’65 hem veel hebben gebracht en een onuitwisbare indruk op hem heeft achtergelaten. Clemens Kempers overhandigde Rob Luyrink namens de spelersgroep een beeldje en gaf aan dat deze trainer voor het team van veel waarde is geweest. “Je hebt er een hechte groep van weten te maken en je hebt ons leren beseffen wat we allemaal konden. Daar zijn we je erg erkentelijk voor.” Zo werd het voor het thuispubliek een mooi afscheid van deze vier volleyballiefhebbers, die veel voor de club en het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 hebben betekend. De spelersgroep bedankte tot slot ook nog een aantal andere trouwe vrijwilligers, die veel regelen rondom de wedstrijden van heren 1.

bron:  In en Om Ootmarsum

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors