Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Verslag: Dames 1 – Peelpush

dk1-peelpush

Het volleybal in sporthal de Schalm was niet allemaal oogstrelend, maar spannend was het wel. Springendal Set-Up ’65 nam het thuis op tegen Peelpush en kon bij winst goede zaken doen in de strijd om een plek bij de beste zes in de eredivisie. In vier van de vijf sets bedroeg de marge op het einde uiteindelijk twee punten. Alleen in set 4 wist de thuisploeg met ruime cijfers te winnen. Het werd uiteindelijk 3-2 in het voordeel van Springendal Set-Up ’65 dat daarmee weer eens een overwinning boekte.

Bij Springendal Set-Up ’65 speelden Evie van Kerkvoorde aanvallend en Martine Stevelink blokkerend een prima pot. Aan de kant van Peelpush bleek mid Suzanne Cartigny haast niet te blokkeren en zij zorgde dan ook voor veel punten voor haar team. Trainer/coach Tom Engbers startte opnieuw met spelverdeelster Anne Hesselink en midspeelster Marlies Eertman in de basis.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar liet Peelpush steeds weer de kans om de opgebouwde voorsprong teniet te doen. Daardoor bleef het een spannende aangelegenheid. In de eindfase van deze eerste set gaf Springendal Set-Up ’65 opnieuw een voorsprong prijs, maar met 26-24 viel het kwartje de goede kant uit voor de Ootmarsumse meiden. In het tweede part waren de ploegen gewaagd aan elkaar. Dat leverde wederom een spannende set op, die dit keer met 28-26 in het voordeel van Peelpush uitviel. Niet veel anders was het in de derde set waar Peelpush de winst met 25-23 naar zich toetrok. Bij Springendal Set-Up ’65 was er onvoldoende servedruk en wist men passend en aanvallend geen beslissende vuist te maken.

In set 4 was er maar één ploeg, die volleybalde en dat bleek Springendal Set-Up ’65 te zijn. Ineens was daar weer die overtuiging en dat kwam het beste tot uitdrukking bij Benthe Olde Rikkert, die op ouderwetse wijze een aantal ballen binnensloeg. Ook Wies Bekhuis wist zich in deze set goed te herstellen en gaf vorm aan de Set-Up ’65 aanvallen. Kimberley Smit, ingevallen voor Marlies Eertman, wist een aantal keren een goede serveserie te produceren en was ook op mid van belang om de Peelpush aanvallen af te remmen. Libero Jorinda Kremer stond een aantal keren op de juiste plek en pareerde daarmee een serie goede aanvallen van de tegenpartij.   Merle Baasdam maakte haar punten en gaf ook als aanvoerster het juiste voorbeeld om een paar discutabele beslissingen bij de scheidsrechter ter discussie te stellen. Regelmatig maakte Pien Vos haar opwachting en zeker verdedigend en passend gaf ze geen krimp. Met 25-18 in het voordeel van de thuisploeg was dit de minst spannende set……..De beslissende vijfde gaf echter een geheel ander beeld. Het leek op de eerste, want Springendal Set-Up ’65 sloeg steeds een gaatje of zelfs een gat, maar verzilverde op het laatst de beslissende punten niet. Het werd krampachtig, de pass bleef hangen, en aanvallend was het op dat moment niet overtuigend genoeg. Matchpoints voor en tegen, maar de thuisploeg knokte zich alsnog naar de 3-2 winst en pakt daarmee twee belangrijke punten na een zeer spannende en meeslepende pot volleybal.

Zaterdag 7 december wacht Sliedrecht uit en op woensdag 11 december start de terugronde van de competitie met een wedstrijd tegen TT Papendal.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp