Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Verslag: Alterno – Dames 1

Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 boekte de derde overwinning in dit nog prille volleybalseizoen. Uit bij Alterno lieten de meiden zien dat ze als collectief heel sterk kunnen zijn en met teamspirit heel ver kunnen komen. Het werd 3-0 voor Springendal Set-Up ’65 in de Alternohal en daarmee slaat het Ootmarsumse team al een gat van zes punten met deze tegenstander.

Springendal Set-Up ’65 begon sterk en nam in de beginfase brutaalweg een 1-6 en 3-9 voorsprong. Toch liet het Ootmarsumse team Alterno langszij komen door onnodige fouten en verkeerde keuzes te maken. Het werd 9-10, maar de gasten uit de Siepelstad liepen ook weer uit naar 10-15. Het werd zelfs 19-19, maar onder aanvoering van Merle Baasdam en Benthe Olde Rikkert klapperde Springendal Set-Up ’65 naar een 21-23 voorsprong in deze eerste set om deze vervolgens met 22-25 af te maken.

In de tweede set startte hoofdtrainer Tom Engbers met Marlies Eertman en Pien Vos in de basis en zij vervingen Kimberley Smit en Evie van Kerkvoorde. Na een wat aarzelend begin met onder meer een 5-5- tussenstand nam Springendal Set-Up ’65 in de middenfase een geruststellende voorsprong. Spelverdeelster Wies Bekhuis herstelde zich uitstekend van een mindere eerste set, waardoor de aanvallers alle kansen kregen om te scoren. Gevoed door goed passwerk en knappe verdedigende acties van libero Jorinda Kremer leek het een walkover te worden voor Springendal Set-Up ’65 dat een 14-21 voorsprong wist te nemen. Een kleine terugval leidde tot een korte opleving bij Alterno, maar met name Benthe Olde Rikkert en Merle Baasdam bleven hun punten maken en dat gold ook voor Martine Stevelink. De midspeelster scoorde een aantal keren en was ook met haar blok bijna niet te passeren.

In de derde set kwam Evie van Kerkvoorde weer in het veld en ook zijn toonde veerkracht door zich goed te herstellen van een mindere eerste set. Springendal Set-Up ’65 leek ‘rustig’ af te stevenen op een 3-0 overwinning, want de ploeg nam een 11-17 voorsprong. Het team liet daarna de teugels wat vieren , waardoor Alterno in die eindfase dichterbij kroop. De Apeldoornse meiden profiteerden niet en maakten zelf na een tweetal wissels bij Springendal Set-Up ’65 daarna direct twee servefouten, waardoor de Ootmarsumse meiden met 24-22 op matchpoint kwamen. Alterno kreeg nog één puntje, maar daarna maakte Springendal Set-Up ’65 de wedstrijd gedecideerd af en kon men feestvieren.

Een belangrijke uitoverwinning voor de meiden van Set-Up ’65, die ‘gewoon’ een hele goede start hebben dit seizoen en dat geeft de volleybalburger moed. Dit team kan alleen maar verder groeien. Op zaterdag 2 november om 20.00 uur wacht de tweede derby in sporthal de Schalm en dan is Apollo de tegenstander.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp