Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

De Goudse volleybalacademie

poster_-setup_academie_vb
De Goudse Set-Up’65 volleybalacademie Talentontwikkeling bij Set-Up ‘65

De talentontwikkeling gaat ook dit seizoen weer van start, maar nu in een vernieuwd jasje. De Goudse Verzekeringen is stersponsor van de volleybalacademie van Springendal Set-Up’65 en de nieuwe naam luidt: ‘De Goudse Set-Up’65 volleybalacademie’.

De volleybalacademie is nog in volle ontwikkeling. De afgelopen jaren is er hard aan de organisatie gewerkt. Daardoor kunnen we dit seizoen de academie niet alleen aan speelsters van Springendal Set-Up’65 aanbieden, maar ook aan talentvolle speelsters van andere verenigingen.

Elke zondag bieden wij middels trainingen, de mogelijkheid aan speelsters met potentie om zichzelf extra te ontwikkelen. Er wordt geselecteerd op basis van criteria zoals behendigheid, coördinatie, lichaamsbouw, snelheid, etc.
De leeftijd waarop de speelster een bepaalde positie gaat vervullen ligt rond het 12e levensjaar. Daar waar vorig jaar per leeftijdsgroep in brede ontwikkeling werd getraind, zal komend seizoen vanaf de C 2e jaars positiegericht getraind gaan worden. Door extra uren specialistisch te gaan trainen, denken wij dat speelsters het maximale uit zichzelf kunnen halen. Met het uiteindelijke doel te groeien naar het niveau van de topteams uit de vereniging.

De C 1e jaars en CMV zullen per leeftijdsgroep bij elkaar blijven trainen om zich op algemeen technisch en tactisch vlak te ontwikkelen. Langzaam zal er een profiel zichtbaar worden van een positie waarin speelsters in de toekomst kunnen doorgroeien. Gedurende 3 uur wordt er getraind op technisch en tactisch vlak. Ook wordt de kracht- en coördinatietraining hier weer in meegenomen. Om een speelster op te leiden naar de top, wordt er veel van haar verwacht. Voor een goede balans tussen belasting en rust wordt er informatie aangereikt over wat dit betekent voor zowel speelsters als ouders. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voedingsadvies. Ook Fysiotherapie Ootmarsum ondersteunt de volleybalacademie om kinderen sterker te maken.
Brahim Abchir is hoofdtrainer en zet de lijnen van het project uit. De spelverdelers en libero’s worden door Erna Kamphuis en Michael Tuasela getraind, de passer/lopers door Marleen van Benthem, middens en diagonaal door Damir Colo, de 1e jaars C-meisjes door Frank Leussink en de CMV-meisjes door Rick Brouwer en René van Kuilenburg.

Foto’s training:

 

Rooster Volleybalacademie seizoen 2017-2018
Zondag
8-okt selectietraining
15-okt selectietraining
22-okt Herfstvakantie
29-okt start seizoen
5-nov
12-nov
19-nov
26-nov Vrij
3-dec
10-dec
17-dec
24-dec Kerstvakantie
31-dec Kerstvakantie
7-jan NOJK – voorronde 6 jan
14-jan
21-jan
28-jan
4-feb
11-feb Carnaval
18-feb NOJK 2e ronde 17 jan
25-feb Voorjaarsvakantie
4-mrt
11-mrt
18-mrt
25-mrt
1-apr Pasen – NOJK 3e ronde 31 mrt
8-apr
15-apr
22-apr Laatste training