Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Super Saturday in de Schalm: 3-1 en 1-3, in Apeldoorn 0-3:  een wereld van verschil

D1 tegen Eurosped (2)

Het was Super Saturday in sporthal de Schalm. Heren 1 en dames van Springendal Set-Up ’65 speelden beiden thuis. Het eerste herenteam won met goed volleybal met 3-1 van Woudenberg en mag zich door deze winst en verlies van de concurrenten de trotse koploper in de Eerste Divisie A noemen. In de andere hal verloor het eerste damesteam, na een teleurstellende wedstrijd, met 3-1 van Eurosped.  Wie beide matches gevolgd heeft zag een wereld van verschil. En wie dames 1 volgde in Apeldoorn zag ook daar een groot verschil met de pot tegen Eurosped. Met 0-3 volgde tegen Alterno een heel knap herstel, waarbij met name de servedruk van erg groot belang bleek te zijn.

Springendal Set-Up ’65 heren 1 drie sets erg sterk
De wedstrijd van het eerste herenteam tegen Woudenberg begon veel later dan de geplande 18.30 uur. Dat had alles te maken met het uitlopen van de confrontatie tussen heren 2 en Twente ’05. Dat was trouwens een prachtige opmaat voor het herentoetje van het weekend, want heren 2 wist met 3-2, na een 2-0 achterstand,  knap de overwinning uit het vuur te slepen. Daarna was het de beurt aan de hoofdmacht van Springendal Set-Up ’65. De ploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd en zette met een paar knallende aanvallen direct de toon. Woudenberg liet zich echter ook niet onbetuigd en dus was er in deze beginfase sprake van een gelijk opgaande strijd. De thuisploeg kreeg blokkerend echter steeds meer vat op de sterkste Woudenberg aanvallers en daardoor pakte men veel blokpunten. Het mooiste moment in deze set kwam echter van Jasper Brouwer. Een rally eerder werd de Set-Up ’65 aanvaller afgefloten voor een vermeende gestolen bal. Daar was hij en het team het zichtbaar niet mee eens, maar Jasper Brouwer antwoordde op de juiste manier. Bas Oude Alink speelde hem bewust en ook nog eens perfect aan, waarna de aanvaller de bal vol raakte en schitterend scoorde. Het werd in die eerste set 25-19 voor Springendal Set-Up ’65 dat ook in de tweede set door ging met geconcentreerd te spelen. Gijs op de Weegh zorgde met een lange serveserie voor het verschil en deze set werd met 25-20 in winst omgezet. Het beste kwam in de derde set waar Hans ten Dam en Jelle Clemens de kans kregen om zich aanvallend te onderscheiden. De van een blessure teruggekeerde Steven Eertman heerste op mid en scoorde blokkerend en aanvallend belangrijke punten. De passlijn met Fabian Geerdink, Hans ten Dam en Jasper Brouwer kende nauwelijks fouten, zodat spelverdeler Bas Oude Alink zijn aanvallers prima kon bedienen. Met maar liefst 25-16 werden vier punten veiliggesteld. In de vierde set liep het allemaal net wat minder en kreeg Woudenberg de kans om in de wedstrijd te komen. De, tot deze wedstrijd, nog ongeslagen tegenstander maakte goed gebruik van de mindere concentratie bij de Ootmarsumse lange mannen en trok de set met 23-25 naar zich toe.  Heren 1 won dus met 3-1 en grijpt de macht in de Eerste Divisie A. Komende zaterdag  zijn de heren vrij met het kermisweekend, een week later, op 17 november, is de volgende thuiswedstrijd en de tegenstander is Orion heren 2 uit Doetinchem.

Dames 1 Springendal Set-Up ’65 kan geen vuist maken tegen Eurosped
Met volle tribunes, waaronder ook veel supporters uit Vroomshoop begon de wedstrijd tussen Springendal Set-Up ’65 en Eurosped in een bijzonder sfeervolle ambiance. Dat moet kicken zijn voor beide teams om voor honderden toeschouwers deze beladen derby te spelen. De spanning droop er van af en het Vroomshoopse team leek als eerste daar het beste mee om te kunnen gaan. De ploeg nam een 13-8 voorsprong, maar een lastige serve van Daphne Giesselink zorgde er voor dat Springendal Set-Up ’65 met 16-13 voor kwam te staan. De slotfase werd bijzonder spannend en beide teams misten kansen op setwinst. Uiteindelijk was de thuisploeg tot groot enthousiasme van het publiek de meest gelukkige door de set met 27-25 naar zich toe te trekken. Met deze winst van de eerste set hadden de Ootmarsumse meiden hun kruit voor een groot gedeelte verschoten, want vanaf set 2 liep het team van trainer/coach Lesley de Jonge constant achter de feiten aan. Dat had alles te maken met de foutenlast van de Set-Up ’65 meiden. Het was niet één onderdeel dat daar debet aan was, maar na een foute serve volgde een foute pass of liet de spelverdeling het afweten en als de set-up wel  op de plek kwam dan lukte het de aanval niet om – rechtstreeks – te scoren. Ook blokkerend kreeg de thuisploeg te weinig vat op de Eurosped aanvallen. De Set-Up ’65 motor haperde en ondanks vele wissels kregen de coaches deze niet aan de praat. De tegenstander speelde niet eens groots, maar scoorde wel en profiteerde nagenoeg optimaal van de fouten van de thuisploeg.  Met de setstanden 17-25, 15-25 en 16-25 werd het voor Springendal Set-Up ’65 een teleurstellende avond, die na de gewonnen eerste set nog hoopvol was begonnen. Een terechte nederlaag tegen Eurosped dat door deze winst op kop blijft in de eredivisie dames.

Knap herstel in Apeldoorn
Een dag later konden de Springendal Set-Up ’65 meiden de kater wegspoelen tegen Alterno. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar het is de staf toch gelukt om de scherven op te rapen en de selectie het vertrouwen te geven om vol voor de winst te gaan. Alterno bleek op dit tijdstip wat dat betreft een ideale tegenstander.  Springendal Set-Up ’65 startte met Kirsten Kamphuis-Oude Luttikhuis, Merle Baasdam en Jorieke Bodde op de buitenkant en met Marianne het Lam-Scholten en Martine Stevelink op mid, terwijl Kiki von Piekartz de lijnen uitzette. Danielle Nouwen posteerde zich als libero. Deze basis met een enthousiaste bank liet vanaf het begin zien dat Springendal Set-Up ’65 zich wilde revancheren voor de pijnlijke nederlaag tegen Eurosped. Met veel servedruk werd Alterno in feite geen enkele kans gegeven om in de wedstrijd te komen. Met maar liefst 7-25 werd de eerste set binnen gehaald. In de tweede set liep het wat moeizamer, omdat de servedruk wegviel, maar de Ootmarsumse meiden hadden genoeg over om ook dit part met 20-25 naar zich toe te trekken. In set drie was opnieuw een sterke serve de basis voor de winst. Daarnaast speelde Kirsten Kamphuis-Oude Luttikhuis en stabiele wedstrijd en scoorden Merle Baasdam en Carmen Oude Luttikhuis de nodige punten aan de buitenkant. Jorieke Bodde werd in de tweede set door Carmen vervangen, maar gaf in de eerste set haar visitekaartje af door veelvuldig te scoren. Kiki von Piekartz als spelverdeelster speelde een degelijke wedstrijd en nam revanche op zichzelf na haar wisselvallige spel tegen Eurosped. De beide midmensen Marianne het Lam-Scholten en Martine Stevelink ontliepen elkaar weinig in de statistieken en vormden op mid een belangrijke schakel in de aanval en de blokkering. Ook belangrijk was de rol van Danielle Nouwen. Ze is er een jaar uit geweest, maar bewees in deze wedstrijd het mooie vak van libero nog niet te zijn verleerd en speelde misschien wel haar beste wedstrijd tot nu toe voor Springendal Set-Up ’65. Ook Wies Bekhuis kende haar inbreng door een aantal keren op de serve in het veld te komen en met haar opslag voor gevaar te stichten. Dames 1 winst met 17-25 de derde set en pakt belangrijke punten om op deze wijze in de race te blijven voor de Play Offs en ook om een stuk zelfvertrouwen op te doen met het oog op de komende wedstrijden en die reeks begint zondag in Borne voor de streekderby tegen Apollo.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors