Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Springendal Set-Up ’65 toont veerkracht en is als enige nog ongeslagen in kampioenspoule

SetUp Sneek PO (30)

Ook de derde thuiswedstrijd op rij werd een prooi voor het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65. In een rechtstreeks duel om de tweede plek versloegen de Ootmarsumse meiden Sneek met 3-1. Door deze topprestatie, die met hard werken en met steun van het enthousiaste thuispubliek over de streep werd getrokken, bezet dames 1 van Springendal Set-Up ’65 nu de tweede plek in de kampioenspoule. Daarnaast is de ploeg van trainer/coach Lesley de Jonge als enige nog ongeslagen in de kampioenspoule.
Drie wedstrijden op rij zijn in winst omgezet. Achteraf gezien zijn de vier thuiswedstrijden misschien wel een voordeel, maar dat moet zich uiteraard uitwijzen in de vier uitwedstrijden, die na het Schalm duel tegen FAST op het programma staan. Maar het is logisch dat men in Ootmarsum nog wel even geniet van deze drie belangrijke winstpartijen. Dat kan niet echt lang, want de staf  en het team richten zich de komende dagen op het volgende duel. Deze is  tegen FAST op zaterdag 9 maart om 18.00 uur.

De veerkracht van de thuisploeg
Springendal Set-Up ’65 en Sneek maakten er beide geen hoogstaande partij van, maar het bleef in nagenoeg alle sets spannend. In de eerste set leek de thuisploeg op een duidelijke setwinst af te stevenen. Met de nodige servedruk en goed aanvallend spel nam Springendal Set-Up ’65 een voorsprong van vier punten. Mede door een paar prachtige blokpunten van Marianne Het Lam Scholten liep Set-Up ’65 uit naar 14-10.  Maar tot ontsteltenis van het thuispubliek wist Sneek de achterstand van vier punten om te buigen tot een voorsprong van vier punten. Aan de kant van de thuisploeg lukte niet veel meer en met name passend werd deze linie door Sneek flink onder druk gezet. Het werd 18-14 en Sneek gaf deze voorsprong niet meer uit handen en bouwde deze verder uit naar een 25-18 setwinst.
In het tweede part toonde Springendal Set-Up ’65 voor de eerste keer haar veerkracht. Men ging niet bij de pakken neerzitten en met gedurfd spel onder aanvoering van regisseuse Kiki von Piekartz wist de thuisploeg steeds vaker de gaten in de Sneker blokkering en verdediging te vinden. Carmen, Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis maakten belangrijke punten, terwijl Martine Stevelink en Marianne het Lam Scholten veel werk verzetten als midspeelsters. Libero Daniëlle Nouwen herstelde zich in deze set prima en bracht de pass vanuit de Sneker serve in de handen van spelverdeelster Kiki von Piekartz, terwijl Jorinda Kremer de libero was, die het verdedigend vaak goed oploste. Met 25-19 trok Springendal Set-Up ’65 de stand gelijk.
In de derde set veranderde het spelbeeld weinig. De thuisploeg bleef steeds aan de goede kant van de score al werd het gat met Sneek nooit echt groot. Het Friese team maakte echter in de slotfase steeds meer fouten. Jorieke Bodde, aan de kant van Springendal Set-Up ’65 serveerde een aantal keren gevaarlijk, waardoor de Ootmarsumse ploeg de aanval kon overnemen. Het gaatje werd groter en met opnieuw 25-19 was de tweede setwinst daar.
Sneek herpakte zich echter goed in de vierde set. Het Friese team staat ook bekend dat het moeilijk te verslaan is en dat bleek in dit vierde part. Springendal Set-Up ’65 maakte in die beginfase (te)  veel fouten en met name de serve haperde. Op een bepaald moment werd er vier keer achter elkaar fout geserveerd. Dat onderdeel was niet alleen debet aan de achterstand, die de thuisploeg opliep, want passend, opbouwend en aanvallend zat er wat zand in de motor. Maar na twee time-outs en met een sterke Merle Baasdam terug in de ploeg en mede door Wies Bekhuis als spelverdeelster kantelde deze set. Puntje voor puntje liep Springendal Set-Up ’65 in en het publiek ging er nog maar eens vocaal achter staan. De thuisploeg wist boven de 20 weer gelijk te komen. Marianne het Lam Scholten serveerde een aantal keren gevaarlijk en zorgde voor een kleine voorsprong. Toch kwam Springendal Set-Up ’65 achter op 23-24, maar het setpunt werd weggewerkt. Sneek poetste nog een matchpoint weg, maar de volgende kans voor Springendal Set-Up ’65 was raak en met 27-25 won het Ootmarsumse team deze razend spannende set en dus de wedstrijd met 3-1. Drie punten erbij, terwijl concurrent Sneek met lege handen achterbleef.

Het sprookje kan zaterdag tegen FAST een vervolg krijgen. Opnieuw dus thuis en deze wedstrijd begint om 18.00 uur. Tijdens de verloting zijn er opnieuw twee plaatsen te winnen in een ballon.

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors