Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Dames 1 laat kans op finaleplek liggen

Apollo SetUp beker (72)

Dames 1 heeft een grote kans op een finaleplek in de strijd om de nationale volleybalbeker laten liggen. In Borne verloren de meiden van stuntploeg Apollo dat met 3-2 te sterk bleek. Een zure nederlaag voor de Ootmarsumse meiden, die te wisselvallig speelden om aanspraak te maken op de finale. Apollo wist boven zichzelf uit te stijgen, terwijl bij Springendal Set-Up ’65 een aantal speelsters hun niveau in belangrijke fases niet wisten te halen. En dat heb je toch nodig in een dergelijke  strijd om een  plek in de bekerfinale. Dat geeft spanning en zeker als je toch als favoriet deze halve finale ingaat. Het zat er dus niet in voor Dames 1 en dat voelde zuur, want de verwachtingen waren best hooggespannen.

In de eerste set liet Apollo al direct merken dat deze pot geen kopij zou worden van de vrij kansloos verloren wedstrijd in Ootmarsum. Springendal Set-Up ’65 begon op volle oorlogssterkte, maar kreeg geen vat op het spel van de tegenstander. Daarnaast maakten de gasten onnodige fouten en pakte Apollo met 25-21 verdiend de eerste set. In het tweede part tapte Springendal Set-Up ’65 in eerste instantie uit een ander vaatje. Het team pakte een ruime voorsprong, die opliep naar 6 punten. Apollo richtte zich echter op en kwam terug tot 20-20. Uiteindelijk was het toch Springendal Set-Up ’65 dat op 26-24 de set naar zich toetrok en de stand gelij ktrok. Apollo had door het terugbrengen van de achterstand naar een gelijke stand voldoende vertrouwen opgebouwd om in de derde set vol voor de winst te gaan. De thuisploeg nam een voorsprong en wist deze tot het einde toe vast te houden. Springendal Set-Up ’65 speelde opnieuw te wisselvallig om deze ongedaan te maken. De wil was er bij alle meiden, maar het ontbrak op bepaalde momenten aan gogme, geluk en overtuiging. Door een 25-19 setoverwinning pakte Apollo de voorsprong van 2-1 in sets.

Om er nog een wedstrijd van te maken moest Springendal Set-Up ’65 de vierde set pakken. Het werd een spannende strijd, die in de eindfase door een aantal goede aanvallen van Carmen Oude Luttikhuis en een knappe serveserie van Kiki von Piekartz werd afgedwongen. Met 25-20 dwong Dames 1 een beslissende vijfde set af.

De gasten uit Ootmarsum wisten het goede gevoel uit de vierde set niet mee te nemen. In de tiebreak was het met name Jeanine Stoeten, die een hoofdrol vervulde. Mede door haar blok nam de thuisploeg een 8-3 voorsprong. In principe moet dat voldoende zijn om de wedstrijd naar je toe te trekken. Daar leek het ook op, want Apollo kwam in een flow en dus lukte alles. Het werd zelfs 13-7 en het publiek in Borne ging er massaal achter staan. Toch was het Springendal Set-Up ’65 dat de spanning terug bracht. Het werd nog 13-10. Apollo scoorde het veertiende punt, maar de gasten wisten met Ilse Oude Luttikhuis aan serve nog terug te komen tot 14-13. Het is dan uitermate sneu dat haar serve voor 14-14 in het net belandde, waardoor Apollo kon exploderen van vreugde. Met 15-13 pakten ze de tiebreak en staan ze in de finale van de nationale beker. Voor Springendal Set-Up ’65 wachten nog twee competitiewedstrijden en daarna de strijd in de Play Offs.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors