Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Springendal Set-Up ’65 blijft verrassen

20191002-dames1-apollo

Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 blijft verrassen. In eigen huis, in een volle sporthal de Schalm, werd met 3-1 van Apollo gewonnen. In een wedstrijd met meerdere gezichten leek de thuisploeg in gewonnen positie de derby nog uit handen te geven, maar de Ootmarsumse meiden knokten zich terug en wisten alsnog aan het langste eind te trekken. De ontlading bij Springendal Set-Up ’65 en de eigen supporters was dan ook groot, bij Apollo overheerste uiteraard de teleurstelling.

In de eerste set speelde Springendal Set-Up ’65 een degelijke partij, maar in feite gold dat aanvallend ook voor Apollo. De Bornse ploeg maakte echter een hele reeks aan servefouten en dat nekte de ploeg, die mede daardoor de set met 26-24 aan de thuisploeg moest laten. Gesterkt door dit resultaat ging in set 2 Springendal Set-Up ’65 helemaal los. Met een goede serve, waaronder een knappe serie van Kimberley Smit, werd er een gat geslagen. Onder de impulsen van spelverdeelster Wies Bekhuis kregen de buitenaanvallers en de diagonaal alle kans om zich te profileren. Niet voor niets wezen de statistieken naderhand uit dat Evie van Kerkvoorde, Benthe Olde Rikkert en Merle Baasdam veel scoorden. Maar ook de inbreng van Anne Hesselink als spelverdeelster, waardoor haar collega Wies Bekhuis een aanvallende rol vervulde, zette zoden aan de dijk. Apollo kreeg nauwelijks kansen en de thuisploeg denderde met veel enthousiasme door naar een 25-15 setoverwinning. Dat goede spel zette zich door in de derde set. Martine Stevelink sloeg met haar serve een gaatje en ook aanvallend was Springendal Set-Up ’65 opnieuw de bovenliggende partij. Jorinda Kremer wist passend en verdedigend van groot belang te zijn, terwijl ook een Benthe Olde Rikkert zich na een aarzelend begin tegen haar oude ploeg goed herstelde. Tot 13-4 en 16-10 leek er voor Springendal Set-Up ’65 weinig aan de hand. Daarna zakte de thuisploeg in. Er lukte weinig meer, terwijl Apollo de wedstrijd kantelde door wel de punten te scoren. Oud Set-Up ’65 speelster Eline Geerdink wist met een goede serveserie de stand gelijk te trekken en daarna pakte Apollo meer punten dan Set-Up ’65. Toch wist het team van trainer/coach Tom Engbers dichterbij te komen, maar na een spannende eindfase was de derde set met 22-25 voor Apollo.
En dan is het zeer de vraag hoe zo’n vierde set zich ontwikkeld. Apollo in de winning mood, terwijl Springendal Set-Up ’65 het initiatief tijdens de derde set uit handen gaf.

De ploeg met het meeste zelfvertrouwen, op dat moment Apollo, wist een kleine voorsprong te nemen. De meiden uit Borne leken het initiatief te kunnen blijven houden. Passend kende Springendal Set-Up ’65 in die beginfase van de set de nodige problemen. Maar ook spelverdelend liep het even niet, maar dat gold ook zeker voor de blokkering en de verdediging. Net als op het einde van de derde set draaide het niet bij de thuisploeg. Toch bleef het gaatje met Apollo overbrugbaar en dat bleek achteraf goud waard. Bij een 16-14 achterstand kwam Wies Bekhuis aan serve en zij zette voor zichzelf de knop om en serveerde zeer geconcentreerd haar ploeg naar een voorsprong van 20- 16. Vanaf dat moment waren de rollen totaal omgedraaid. Tijdens deze beslissende serveserie knalde Marlies Eertman er nog eens twee goede set-ups in, terwijl ook Evie van Kerkvoorde en Merle Baasdam het scorend vermogen terugkregen. Ineens was Springendal Set-Up ’65 de bovenliggende partij. Apollo maakte de fouten, terwijl de thuisploeg alle kansen benutte en daardoor deze vierde set met 25-19 naar zich toe kon trekken. De overtuiging was er weer en dat straalde het team ook uit. Daar was weer het plezier in het volleyballen dat deze Set-Up ’65 ploeg zo kenmerkt.

De 3-1 winst werd dan ook uitbundig gevierd en met dit resultaat staat de verrassingsploeg uit Ootmarsum achter Eurosped en Sliedrecht Sport op een mooie derde plek. In de volleybalwereld had niemand dat verwacht. Het is aan het team en de staf zelf om deze mooie reeks een vervolg te geven. Zaterdag 9 november naar Zwolle en een week later komt Sneek naar de Schalm. Hopelijk dat er nog meer verrassingen in het vat zitten.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp