Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Springendal Set-Up ’65 blijft na vierde thuisduel ongeslagen in kampioenspoule

IMG_0021

Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 lijkt thuis niet te stoppen, want de Ootmarsumse meiden boekten de vierde overwinning op rij in sporthal de Schalm. Tegenstander FAST wist de tweede set nog wel te pakken, maar in de overige sets bleek Springendal Set-Up ’65 duidelijk te sterk voor het sympathieke team uit Brabant/Limburg dat echter wel strijdend ten onder ging.
Dames 1 begon in de vertrouwde opstelling, maar gaandeweg de wedstrijd bleek ook hoe belangrijk ‘de bank’ in deze fase is geworden. De wissels, die de trainersstaf toepaste, bleken nagenoeg allemaal goud waard en zorgden dus voor meerwaarde en voor een belangrijke kentering in de sets.
In de eerste set was het nog wel eens stuivertje wisselen tussen de thuisploeg en FAST. Dan weer was het Springendal Set-Up ’65 dat een gaatje wist te slaan, maar de gasten konden de stand toch nog weer gelijktrekken. Met name passend en blokkerend lukte het Springendal Set-Up ’65 niet om het vereiste niveau te halen. Aanvallend en serverend werd dat echter ruimschoots gecompenseerd. Marianne het Lam Scholten scoorde nagenoeg iedere bal, die ze voor haar handen kreeg. Carmen Oude Luttikhuis liet in deze wedstrijd ouderwets haar opslagen veelal als een projectiel in de FAST verdediging ontploffen. Maar ook haar zussen Kirsten en Ilse lieten zich niet onbetuigd in deze clash. Martine Stevelink, die tegen Sneek trouwens een prima pot speelde, zat dit keer wat minder in de wedstrijd. De midspeelster blokkeerde een aantal keren knap, maar was wat ongelukkig in haar aanvallende spel en met haar opslagen.  Daphne Giesselink kwam voor haar in het veld en zij wist juist met haar opslagen en met name een aantal prachtige omloopballen  FAST pijn te doen. In grote delen van de wedstrijd had spelverdeelster Kiki von Piekartz de regie in handen en wist haar teamgenoten goed te bedienen van bruikbare set-ups. In bepaalde fases nam Wies Bekhuis het over en deze jonge spelverdeelster toverde de ballen met veel bravoure richting de antenne, waardoor de aanvalsters de mogelijkheden hadden om alle kanten op te kunnen slaan. Vaak werd Wies ingezet met een dubbele wissen, zodat ook Jorieke Bodde en Merle Baasdam hun kwaliteiten konden laten zien. Zo zorgde Jorieke met haar serve voor een belangrijk gaatje in de vierde set en was Merle Baasdam tijdens haar invulbeurten van groot belang voor de ploeg. Daniëlle Nouwen had het in deze wedstrijd moeilijk als libero en bleef na set 2 aan de kant. Maar ook dan blijft ze met haar enthousiasme van grote waarde. Jorinda Kremer verving haar en deed dat met verve. In de sfeervolle sporthal de Schalm bleek ook het publiek van grote waarde, maar uiteindelijk zijn het de speelsters zelf, die het moeten doen. Het ging tegen FAST niet altijd vlekkeloos, maar dames 1 van Springendal Set-Up ’65 weet dat als selectie op dit moment goed op te vangen. Er volgen nu vier uitwedstrijden op rij. De Ootmarsumse meiden moeten het ook dan laten zien dat ze de huidige tweede plek meer dan waard zijn. Zaterdag 16 maart is de eerste uitwedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport.

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors