Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Passie plezier en inzet stralen af van eerste damesselectie Springendal Set-Up ‘65

Op een ontspannen wijze verliep de teampresentatie van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 op de bekende locatie bij Lammerink aan de Denekamperstraat. In deze goed gevulde zaal was duidelijk dat het team passie, plezier en inzet uitstraalt en dat ook wil vertalen naar het veld. De meiden zullen niet altijd als favoriet aan de wedstrijd beginnen, maar willen vooral duidelijk maken ze het de tegenstander zo lastig mogelijk zullen maken om van ze te winnen.
Michel Luft namens de Businessclub ‘Smash 2016’ opende deze avond en heette de aanwezigen hartelijk welkom. Een speciaal welkom was er voor de hoofdsponsor Het Springendal. Dit bedrijf is inmiddels voor het 8e jaar hoofdsponsor en het bijzondere is wel dat dat ook in de jaren ’80 het geval was. “Helaas hebben we afscheid moeten nemen van de Goudse en dus zijn we nog op zoek naar een sponsor voor de Volleybalacademie. Maar gelukkig hebben we binnen onze Businessclub een aantal nieuwe leden en een aantal zijn hier vanavond aanwezig,” vertelt Michel Luft.

Rabobank sponsort B-jeugd Springendal Set-Up ‘65
Goed nieuws viel er ook te melden, want tijdens deze avond tekende de Rabobank een sponsorcontract, waarmee ze alle B-jeugd van Springendal Set-Up ’65 ondersteunen en hen in een nieuwe outfit heeft gestoken. Justin Rudolf namens de Rabo onderstreepte dat de Ootmarsumse volleybalclub bekend staat als een professionele club met veel uitstraling en onder het motto ‘De Jeugd heeft de toekomst’ bewust heeft gekozen voor deze leeftijdscategorie. Samen met voorzitter René van Kuilenburg ondertekende hij het driejarig contract.  Vier B-meiden zorgden in hun prachtige nieuwe outfit voor het passende decor tijdens dit officiële gebeuren.

Presentatie dames 1 Springendal Set-Up ‘65
Tijdens deze avond vormde de presentatie van het ‘nieuwe’ dames 1 van Springendal Set-Up ’65 de hoofdmoot. Een selectie met bekende Ootmarsumse gezichten, bekende speelsters die gebleven zijn en een tweetal nieuwelingen, die heel bewust hebben gekozen voor de Ootmarsumse volleybalclub om zich daar verder te verbeteren en in een warm nest tot ontplooiing te komen met als doel om een betere volleybalster te worden. De nieuwe hoofdtrainer Tom Engbers zei het als volgt: “Ik sta hier als hoofdtrainer eigenlijk te snel. Zestien jaar geleden ben ik als speler van heren 1 naar Springendal Set-Up ’65 gekomen. Ik had echt niet gedacht om hier nu als hoofdverantwoordelijke me te moeten presenteren. Maar ik vind dat wel ontzettend gaaf. Het is echt mooi om met deze meiden te werken. Zij hebben passie, plezier met elkaar en op de trainingen en tijdens de oefencampagne zagen we dat dit team met heel veel inzet echt iets kan laten zien.” Vervolgens stelde Tom Engbers zijn staf aan de aanwezigen voor. Assistent-trainer is Rob Luijrink en voor de hoofdcoach was het een zichtbaar genoegen om Rob assistent te noemen, maar ook erg belangrijk voor de groepsdynamiek.  Damir Colo blijft ook bij dames 1, maar zal ook de manager taken vervullen. William Segerink is de mental trainer. Renée van Helden en Rik Lammerink zijn de fysiotherapeuten, die namens FYON hun belangrijke werk verrichten. Martine Beekvelt is de data analiste, die vele uren achter de computer zit om wedstrijdanalyses te maken en video’s van de tegenstander te bekijken.
Vervolgens werden de meiden aan het publiek voorgesteld. Ze hadden allemaal de opdracht gekregen om een motto te bedenken hoe ze dit seizoen ingaan. Uitspraken als “Niet perfect is ook goed” en “Als je denkt dat het tegenzit, denk dan opnieuw” passeerden de revue. Benthe Olde Rikkert en Kimberley Smit zijn de nieuwelingen in de selectie. Benthe komt van Apollo en Kimberley van Alterno. Laatstgenoemde heeft haar oma in Ootmarsum wonen. Uit het tweede en derde damesteam zijn Marlies Eertman, Anne Hesselink en Pien Vos opgenomen in de dames 1 selectie. In de voorbereiding hebben deze meiden laten zien dat ze zeer zeker het niveau aankunnen en met hun gedrevenheid heel ver kunnen komen. Gebleven zijn Wies Bekhuis, Martine Stevelink, Evie van Kerkvoorde, libero Jorinda Kremer en de nieuwe aanvoerster Merle Baasdam. Damir Colo introduceerde de dames 1 speelsters, terwijl William Segerink hen de oneliners ontfutselde en nog een kort aantal gerichte vragen stelde. Het gebeurde allemaal in een ontspannen sfeer, maar ook straalden alle meiden met de gehele staf de ambitie uit om er een heel mooi seizoen van te maken.

Een zelfbewuste, maar reële voorzitter
Voorzitter René van Kuilenburg zag het allemaal met een gepast gevoel van trots aan hoe de dames 1 selectie werd gepresenteerd. “Ik wil toch graag nog even terugblikken op het afgelopen seizoen. Veel dank zijn we verschuldigd aan de sponsors, want mede dankzij hen is het gewoon mogelijk om eredivisie te blijven spelen in Ootmarsum. Maar ook dank aan al onze vrijwilligers, die altijd klaar staan om de nodige taken op zich te nemen. Vorig jaar zijn we derde van Nederland geworden en bereikten we met dames 1 de halve finale van de beker. Prima prestaties en we hebben nog nooit zoveel loten verkocht en verwelkomden veel publiek tijdens onze thuiswedstrijden. Een succesvol seizoen met onder meer een prachtige stage van de dames 1 selectie naar Vakyfbank in Turkije. Naarmate het seizoen vorderde werd echter wel duidelijk dat het steeds moeilijker werd om onze selectie op peil te houden en te krijgen. We namen afscheid van de Oude Luttikhuisjes en van het één kwam het andere. Ook andere meiden vertrokken en dus was het erg lastig om toch weer een eredivisiewaardige selectie te krijgen. Ook financieel werd het een heikel verhaal en dus hebben we als bestuur bewust gekozen om de begroting rond dames 1 naar beneden te schroeven. Het betekende ook dat we afscheid namen van Lesley de Jonge, een ambitieuze trainer met veel mogelijkheden om het in de volleybalwereld waar te maken. We weten echter ook dat Lesley voor Springendal Set-Up ’65 niet verloren gaat en volgende week heb ik nog een gesprek met hem om zich in te zetten voor de Volleybalacademie en onze jeugdopleiding. Het komende seizoen geeft meer dan ooit aan dat we hebben gekozen voor de eigen jeugd en daar hebben we als bestuur en als Technische Commissie, en als vereniging alle vertrouwen in. Deze selectie straalt veel plezier uit en uit gesprekken met de speelsters is gebleken dat ze het beste uit zichzelf willen halen. We hebben dus ook bewust geen doelstelling op papier gezet, maar vragen deze meiden om het komende seizoen zoveel mogelijk te leren en om elke tegenstander te laten voelen dat Springendal Set-Up ’65 moeilijk te verslaan is.”
Vervolgens werd deze positieve avond met veel enthousiasme vanuit het team afgesloten met een welgemeend dankjewel richting de sponsors, de ouders en de overige aanwezigen/supporters van Springendal Set-Up ’65. Dames 1 opent het seizoen op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur tegen FAST. En het team is er klaar voor!!

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp