Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Meisjes A1 kampioen van de hoofdklasse

image1

Het eerste meisjes A-team van Set-Up’65 speelde zaterdag haar kampioenswedstrijd in de hoofdklasse. Van de 8 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 7 gewonnen, daardoor kon het team nog voor het einde van het seizoen kampioen worden. Het beloofde echter een zware opgave te worden, 3-2 winst was er nodig. De tegenstander was Wevo MA1, ook dit team had nog zicht op het kampioenschap. Verder was het meisjes A1 team erg gehavend. Isa en Loes konden niet meespelen door blessures. Maud, de aanvoerster, kon niet bij de wedstrijd zijn. Ondanks het feit dat de libero Emma Krop geblesseerd was aan haar elleboog heeft ze wel gespeeld.

Met veel publiek op de tribune ging de eerste set van start. Door de vele blessures bleef er voor coaches Rudi Bruns en Fabian Geerdink niet veel ruimte over om veranderingen toe te passen in de opstelling. Ze begonnen met Noëlle Braamse, Kiek Vos, Levi Engbersen, Iris Koldemeule, Lynn Oude Roelink, Emma Krop en Rachel Bloemen. Er was veel enthousiasme in zowel het team als op de tribune, wat resulteerde in een winst met 25-17.

Blijkbaar het meisjes A1 nog niet genoeg blessures in het team, want tijdens de tweede set raakte Levi geblesseerd aan haar enkel. Aniek Borghuis uit meisjes B1 kwam voor haar in het veld en sloeg direct de eerste bal keihard op de 3 meter. Er werd een dubbele wissel geraadpleegd en Annick Brouwer kwam op de diagonaal en Noortje van Kuilenburg werd de spelverdeelster. Er werd een paar keer goed afgeblokt door zowel de invalster Aniek Borghuis als de middenspeelster Iris Koldemeule. Toch konden de meisjes niet voorkomen dat Wevo bij hen wegliep, uiteindelijk verloren ze de tweede set met 21-25.

De 3-2 was nodig voor het kampioenschap, dus meisjes A1 wist wat van hen verwacht werd. De komende twee sets moesten ze winnen om een 5-setter te voorkomen, ze zouden met niets minder naar huis gaan. De eerste twee punten in de derde set waren voor Wevo. De rest van de set was voor Set-Up. Ze hebben deze set slimme ballen, mooie aanvallen en fantastische serves laten zien. Mede dankzij een goede serve serie van Noortje werd deze set met 25-14 met overmacht gewonnen!

Dan de vierde set. Ze moesten nog 1 set winnen om kampioen te worden, maar Wevo zou er alles aan doen om dit niet te laten lukken. Het beloofde een vechtset te worden. De hele set werd er eigenlijk geen hoogstaand spel laten zien. Het was wel een mooie wedstrijd om te zien voor het publiek. De meisjes teams van Wevo en Set-Up waren ongelofelijk gewaagd aan elkaar. Een groot deel van de set ging het gelijk op. De dames van Set-Up lieten een aantal mooie reddingen zien. Emma Krop die een keiharde bal van de midden van Wevo prachtig verdedigde en Rachel die later een bal met de voet nog in leven hield. Niet veel later wist Wevo toch iets bij ons weg te lopen tot 19-22.

Toen kwam het punt dat Set-Up ontzettend dichtbij was bij het kampioenschap. Het stond 22-22 en rond deze stand was Set-Up A2 klaar met hun wedstrijd. Deze stonden aan de kant A1 aan te moedigen met veel enthousiasme, net zoals de mensen op het publiek. Iedereen moedigde hen aan en dit motiveerde de dames enorm om geen enkele bal aan hun kant op de grond te laten vallen. De laatste serves werden gespeeld door Annick Brouwer die met hen mee deed uit meisjes B1. Zij zorgde voor een prachtige serve die door een speelster van Wevo geketst werd in het net. De spelverdeelster van Wevo probeerde de bal nog uit het net te vissen maar dit lukte niet. De bal viel op de grond en de tranen sprongen in de ogen van de meisjes uit A1. De partypoppers van meisjes A2 gingen af en de dames schreeuwden en sprongen in de lucht. Een wedstrijd om nooit te vergeten.

image0

Ondanks al de blessures van Meisjes A1 hebben ze toch het kamioenschap binnen kunnen slepen, met name met de hulp van Noortje van Kuilenburg, Aniek Borghuis en Annick Brouwer. Hier zijn de dames ontzettend dankbaar voor, samen met het eigen team en de speelsters uit andere teams die mee deden hebben we een geweldige wedstrijd neer gezet.

Met vriendelijke groeten,
Iris Koldemeule

Foto’s:

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp