Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65

Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 kan geen vuist maken tegen Apollo 8

zondag 24 januari 2021

Het eerste damesteam van Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 kon geen vuist maken tegen de huidige nummer 1 van de eredivisieranglijst. Het bleef bij speldenprikken in Borne tegen koploper Apollo 8.  Maar juist die momenten moet het Ootmarsumse team aangrijpen om zich door te ontwikkelen. Zonder Jorieke Bodde, maar met Froukje Hoenderboom als een sterke vervangster, wist Set-Up ’65 in de eerste tot aan de ‘big points’ gelijke tred te houden. Tot 15-15 speelden de gasten onbevangen en wisten telkens of de stand gelijk te trekken of een kleine voorsprong te nemen. Het tekent de spanning dat trainer/coach Brahim pas op 17-15 achter zijn eerste time-out nam. Via Benthe Olde Rikkert werd het daarna 17-16. Op 19-17 was er niet de juiste afstemming tussen spelverdeelster Daphne Broekhuis en midspeelster Elyne Nijhuis, waardoor er een verschil van drie punten op het scorebord verscheen. Op de stand 22-19 won Set-Up ’65 een lange rally en werd het 22-20. De daaropvolgende Apollo aanval was de verdediging van Set-Up ’65 te machtig en met een foute pass en een ace werd de eerste set in Borns voordeel beslist. In set 2 leek er tot 7-6 voor de Ootmarsumse meiden volop kansen te liggen om mee te blijven doen voor setwinst. Apollo gaf meer gas en met de uitblinkende Tess de Vries liep de thuisploeg uit van 9-6, 12-8 naar 19-8. Brahim nam zijn time-outs en probeerde met wissels een kentering aan te brengen. Apollo bleek te sterk in deze fase en liep uit naar 24-11. Typerend was misschien wel dat een tactische bal van Apollo scoorde, terwijl bij Set-Up ’65 geen enkele tactische bal direct een punt opleverde. Apollo toonde meer wilskracht en acteerde veel overtuigender, waardoor het terecht met 25-1 de tweede set pakte. In de derde set nam Manon van ’t Rood de spelverdelers positie in en ook Marlies Eertman startte in de basis. Toch was het Apollo dat opnieuw het initiatief nam. Libero Jorinda Kremer deed er in het achterveld alles aan om haar team verdedigend op de been te houden. Dat lukte ten dele, want ondanks een goede passing en een aantal goede reddingen bleek het niet voldoende om de aanvallen van Apollo te pareren. Het Bornse team liep zelfs uit naar 11-3. Set-Up ’65 had geen grip op de serve en aanval van de tegenstander. Toch wisten de gasten de rug nog een keer te rechten. Martine Stevelink onderscheidde zich met een paar knappe aanvallen en belangrijke blokpunten. Benthe Olde Rikkert knalde er een paar mooie ballen in en ineens stond daar de stand van 18-17 op het scorebord. Toch knap dat je een achterstand van 8 punten reduceert tot één schamel puntje. Daarna was de koek op en zag je Set-Up ’65 forceren. Een wild uitgeslagen bal, een aanval vol in het blok en mindere passes brachten Apollo op het juiste spoor dat zelf nog zeven keer scoorde, veelal dankzij de fouten van de tegenstander. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 stelde daar nog één puntje tegenover, waardoor ook de derde set werd verloren. Dit keer met 25-18. Zaterdag 30 januari kunnen de Ootmarsumse meiden revanche nemen tegen VCN. Deze wedstrijd, zonder publiek uiteraard, begint om 17.00 uur in sporthal de Schalm.