Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

In memoriam Frans Swennenhuis

IM-Frans

Op zaterdag 10 augustus overleed onze oud voorzitter Frans Swennenhuis. Hij werd 78 jaar. Na een roerige bestuurlijke periode nam Frans in 1990 de voorzittershamer ter hand om de vereniging weer in rustiger vaarwater te loodsen. Vier jaar lang leidde hij onze club met vaste hand met het 25-jarig bestaan als absoluut hoogtepunt.

Naast zijn bestuurlijke kwaliteiten en inzet  was Frans een fanatiek recreatie lid. Op het scherpst van de snede vocht hij menige wedstrijden uit op het volleybalveld met zijn volleybalkameraden. Zijn beide zoons Laurens en Frank en later ook schoondochter Melanie werden lid van Springendal Set-Up ’65 en bij wedstrijden zat hij als trouw supporter altijd op de tribune. Tevens was Frans een echte fan van het eerste heren – en damesteam en stond hij jarenlang als één van de trapsupporters langs de kant om de jongens en meiden aan te moedigen.

Voor Springendal Set-Up ’65 was Frans van groot belang. Hij leidde vele jaren de Stichting Sportaccommodaties Ootmarsum (SSO) en behartigde op deze wijze de belangen van alle verenigingen, die gebruik maakten van de sporthal. Hij verstond de ambtenarentaal en wist daardoor veel te bewerkstelligen in het belang van de sporthal en haar gebruikers. Reclameborden, onderhoud, goede afspraken werden altijd keurig geregeld. Afgelopen jaar werd de SSO opgeheven, maar Frans en zijn medebestuursleden zorgden er voor dat het de verenigingen en de sporthal aan niets ontbrak. De EHBO ruimte kreeg nog een facelift en er werd met de financiële middelen van de SSO ook nog een extra opbergruimte gecreëerd. En alle sportverenigingen ontvingen nog een ‘erfenis’.  Het tekent Frans Swennenhuis. Een man, die niets aan het toeval overliet, en zijn zaken gewoon goed voor elkaar had. Een bestuurder pur sang, die zijn sporen heeft nagelaten binnen onze volleybalvereniging. Een gezelligheidsdier en een sociaal bewogen man. Hij genoot van het biertje in de kantine en ‘het gezeur’ met de andere stamgasten. Praten over volleybal, de wereldproblemen terugbrengen tot ‘een glas bier’ en vol enthousiasme zijn cluppie FC Twente promoten. De laatste jaren kwam hij door privé omstandigheden niet vaak meer in de kantine, maar was hij wel een trouw supporter van zijn kleindochter Sofie. Dat was Frans, altijd aandacht voor een ander en dat deed hij met liefde. Een markante man is van ons heen gegaan en wij wensen zijn vrouw Joke, zijn zoons Laurens en Frank, zijn schoondochters Irene en Melanie en zijn kleinkinderen Kim, Lars, Teun en Sofie de kracht om met dit verlies van deze innemende man, vader en opa om te kunnen gaan om het een plek te kunnen geven.

Frans bedankt!!!!!

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp