Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Heren Recreatie Springendal Set-Up ’65 kampioen

Kampioen SetUp HR1 (7)

Tijdens de één na laatste competitiewedstrijd gooide Dynamo Tubbergen nog roet in het eten door een set af te snoepen van het eerste heren recreatieteam van Springendal Set-Up ’65. Maar de recreatie heren uit Ootmarsum konden de titel veilig stellen in de volgende thuiswedstrijd tegen Esch Stars 2. Aan één set had Set-Up ’65 genoeg en dat lukte al direct door winst in de eerste set. Dat ging niet vanzelfsprekend, maar de kwaliteit won het toch van de inzet van de tegenstander. In het tweede part was Springendal Set-Up ’65 heer en meester en boekte men een ruime setwinst. In de derde set ging het wat moeizamer en knokte Esch Stars voor dat ene puntje. Dat kregen ze, waardoor het tweede uit Vasse net één punt meer kende in de eindrangschikking dan de hoofdmacht uit de parel van Twente. Dus twee tevreden teams. Springendal Set-Up ’65 pakte de titel en Esch Stars 2 kon met opgeheven hoofd naar hun thuisbasis om te vertellen dat ze hoger waren geëindigd dan Esch Stars 1.
Het is voor het eerste recreatie herenteam van Springendal Set-Up ’65 het tweede kampioenschap in de afgelopen drie jaar. De grootste concurrent Tornado werd een paar weken geleden overtuigend verslagen. Dat bleek achteraf een cruciale winstpartij. Verder gaven beide clubs elkaar weinig toe in deze spannende competitie.
Het eerste heren recreatieteam werd dit seizoen versterkt met Roy Bruns en Dennis Wiefferink. Verder bestaat de ploeg uit aanvoerder Henk Huzen, good old Toon Raatgerink, Erik ter Brugge, Hans Morsink, Martin Kaptein, Paul Engbers en Marcel Oude Luttikhuis.
Roy Bruns ontpopte zich als alleskunner, want hij speelde als spelverdeler, maar ook bijvoorbeeld als midaanvaller. Dennis Wiefferink speelde in de jeugd van Springendal Set-Up ’65 en klopte destijds aan de deur van het eerste herenteam. Een polsbreuk gooide roet in het eten, maar na vele jaren kwam hij terug op het oude nest en is met zijn sprong – en aanvalskracht van grote betekenis voor dit team. Dat geldt ook zeer zeker voor Henk Huzen. Een waardevolle spelverdeler, die ook nog eens met veel inzet de nodige punten weet te scoren. De nestor van het team is Toon Raatgerink. Good old Toon speelde niet alle wedstrijden, maar coachte zijn ploeg wel naar de nodige overwinningen. In het veld blijkt hij nog steeds van waarde te zijn met zijn veegballen en zijn blok. Erik ter Brugge is een aanvaller, die op meerdere posities inzetbaar is. En dat geldt ook voor Paul Engbers, die in de kampioenswedstrijd the man of the match genoemd mag worden. Hij scoorde vele punten, zowel op mid als op de buitenkant en werd op die momenten goed aangespeeld door spelverdeler Martin Kaptein, die opnieuw een degelijke rol vervulde. Hans Morsink kende in deze wedstrijd tegen Esch Stars 2 een sterke serve, wist met een verrassende verdedigende actie een belangrijk punt voor te bereiden en gaf ook aanvallend zijn visitekaartje af. Van Marcel Oude Luttikhuis is al langer bekend dat hij een balletje in kan slaan. Het gaat niet allemaal meer vanzelfsprekend, maar de scores zijn er en ook blokkerend weet hij de nodige punten te pakken. De samenstelling was voldoende om er een kampioensteam van te smeden. De basis voor het spel wordt iedere dinsdag gelegd in sporthal de Schalm waar de recreatieheren hun trainingsuur hebben. Niet alleen het team van de Trimcompetitie is dan actief, maar ook niet competitie spelende heren genieten van dit trainingsuur. De recreatie heren kunnen echter nog wel wat aanvulling gebruiken en wie interesse heeft kan zich altijd melden bij één van bovengenoemde heren. Het is een echte gezelligheidsclub, maar als er om de punten wordt gespeeld dan is het ook een serieuze aangelegenheid. Wie zich daarin thuis voelt is van harte welkom.

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp