Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Heren 1 verliest voor tweede keer op rij en verspeelt koppositie

Heren1-setup

Het 3-2 verlies van vorige week in Soest tegen Sovoco leek nog een incident voor de ploeg van trainer/coach Hans Bruin, maar na de 3-1 nederlaag gisteravond in Hoogeveen tegen hekkensluiter Olhaco kan men spreken van een eenzelfde voorval.

Voortvarend ging de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal van start. Het was niet zo overtuigend als tijdens de zeven gewonnen wedstrijden, maar men kwam net als in Soest wel op voorsprong tijdens de eindfase van set 1, maar net als tegen Sovoco kon men de setwinst niet binnen halen. Olhaco profiteerde van het niet af maken van de kansen aan Ootmarsumse kant. Tevens leek het alsof de ploeg boven de twintig ‘gas terug nam’. Olhaco rook bloed en pakte de eerste set met 25-23. In de daaropvolgende set leek heren 1 allerminst wakker geschrokken van deze achterstand en net als in Soest kreeg men een dik pak op de broek in set twee (25-17). Olhaco legde duidelijk de pijnpunten bloot bij de ploeg uit Ootmarsum. In zowel de tweede als derde set had heren 1 keer op keer kans in side-out of rally om het punt binnen te halen, maar door een persoonlijke fout of door het niet af kunnen maken aanvallend of blokkerend kon Olhaco nagenoeg alle rally’s naar zich toe trekken. Serverend werd er te weinig druk gegenereerd, met uitzondering van een aantal sprongservice series van Jasper Brouwer en Hans ten Dam, waardoor door thuislpoeg naar hartelust kon combineren. Terwijl de eigen aanvallers te weinig werden gevonden deze wedstrijd. Heren 1 maakte een gelaten indruk en in weinig was terug te zien dat men hier speelde voor de koppositie in de eerste divisie. Met 25-21 ging de set verdiend naar de thuisploeg en stond er een duidelijke 3-0 tussenstand op het scorebord. In set vier gooide trainer/coach Hans Bruins het over een andere boeg. Youngsters Harm Schepers en Wouter Liefaard starten deze set en ook Mike de Winder (heren 2) kwam binnen de lijnen. Heren 1 begon gelijk met een 2-7 voorsprong en Olhaco schoot gelijk de time-out in. Harm Schepers scoorde aanvallend aan de buitenkant en ook met zijn sprongservice scoorde hij een aantal aces. Jasper Brouwer scoorde goed vanachter de drie-meter lijn en eindelijk werden er in deze wedstrijd ook een aantal blokpunten gemaakt aan heren 1 kant door Gijs op de Weegh en Mike de Winder. Libero Fabian Geerdink hield met een aantal katachtige reflexen heren 1 in de rally waarnaar Jelle Clemens met een aantal doffe knallen de punten binnensloeg. De in het veld gekomen Peter Kemperink kon ook serverend druk neerleggen bij de tegenstander waardoor heren 1, dat ook niet gelijk sterk speelde deze set, met een gerust gevoel naar setwinst leek te spelen. Dat leek zo te gaan, maar een voorsprong en twee setpoints werden niet benut en zowaar werd het 24-24. Gelukkig hield heren 1 het hoofd koel en wist men toch nog een puntje mee te nemen uit Hoogeveen (24-26).

De tweede verliespartij op rij valt zwaar bij de ploeg uit Ootmarsum, dat zichzelf nu terug ziet staan op een derde plaas op de ranglijst. Men staat met beide benen op de grond en moet even pas op de plaats maken. Gelukkig weet de ploeg wat de pijnpunten zijn en kan het daar de komende week flink op trainen om zo weer goed voor de dag te komen a.s. Zaterdag in eigen Sporthal de Schalm.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors