Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Heren 1 Springendal Set-Up ’65 na winst in Horst medekoploper in Eerste Divisie A

Heren1

Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 boekte een 3-1 winst in Horst tegen HoVoc. Het inhaalduel in Limburg kende in de tweede en derde set een spannend scoreverloop. In set 1 en 4 was het Springendal Set-Up ’65 dat een goed niveau haalde en in deze fase de tegenstander nauwelijks kansen liet. In de tussensets liep het heel anders en moesten de Ootmarsumse mannen knokken voor ieder punt en werd het echt vechtvolleybal.
Met Mike de Winder als de vervanger van Steven Eertman gaven beide teams elkaar in het begin van de eerste set niets toe. Op 5-5 kwam Jasper Brouwer aan serve en deze opslagserie liep geweldig, waardoor het gat was ontstaan. Vrijuit spelend gaf heren 1 deze voorsprong niet meer weg door goed te blijven passen en de side-outs te blijven benutten. Met name Jelle Clemens en Hans ten Dam wisten wel raad met de kansen, die ze kregen door de set-ups van Bas Oude Alink. Met 25-14 kon de set met ruime cijfers worden binnengehaald.
Het tweede part gaf een totaal ander beeld. Met oud-internationale Nico Freriks aan serve kwam HoVoc al snel op een 7-1 voorsprong. Springendal Set-Up ’65 knokte zich terug naar 7-6, maar zag de Limburgse ploeg weer snel de voorsprong uitbreiden naar 15-7. Een opleving aan Ootmarsumse kant bracht de spanning terug naar 15-14. De volgende vijf punten waren voor HoVoc en de set leek met 20-14 beslist. Het geeft wel de veerkracht van Springendal Set-Up ’65 aan dat de ploeg van Hans Bruins terugkwam naar 21-20, de nodige setpoints wegwerkte, maar uiteindelijk met 29-27 de set uit handen gaf.
Ook in set 3 moest heren 1 flink aan de bak. Steeds was er een achterstand van pakweg 2 punten, maar Springendal Set-Up ’65 bleef goed in de buurt mede door het sterke verdedigen van Jasper Brouwer en Fabian Geerdink. Mede dankzij een prima serveserie van de jonge Harm Schepers lukte het om de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong, waarna Hans ten Dam op 26-25 het setpoint met een daverende klap verzilverde. In set 4 leek er tot 12-12 niets beslist, maar met de blokpunten van Gijs op de Weegh en Mike de Winder en het stabiele passen en verdedigen, gevolgd door goed aanvallend werk liep de voorsprong geleidelijk uit en besliste Springendal Set-Up ’65 de wedstrijd door set 4 met 25-19 ruim te winnen. Dat betekent medekoploper en die positie wil men graag nog wel wat verbeteren en die kans is er aanstaande zaterdag als heren 1 om 18.30 uur thuis speelt tegen Woudenberg, een ploeg die trouwens nog niet verloren heeft, maar ook slechts drie wedstrijden heeft gespeeld.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors