Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Heren 1 en dames 1 Springendal Set-Up ’65 pakken beide derde plek in de eindrangschikking

Heren 1 en dames 1 Springendal Set-Up ’65 pakken beide derde plek in de eindrangschikking; dames 2 neemt afscheid van Ilse Kamphuis

De volleybalcompetitie kenden het afgelopen weekend haar slotronde. Het eerste damesteam verloor in Vroomshoop met 3-1 van Eurosped, terwijl het eerste herenteam zijn sportieve plicht vervulde, maar wel met 3-2 verloor van UVS Protos. Door deze resultaten eindigen beide teams op een prima derde plek in de eindrangschikking.
Dames 1 gaf in de eerste twee sets tegen Eurosped niet thuis. De thuisploeg deed dat juist wel en met veel servedruk en goed opgezette aanvallen liet het Springendal Set-Up ’65 nauwelijks kansen. Met 25-14 en 25-9 stond het binnen de kortste keren 2-0 voor Eurosped en moesten de Ootmarsumse meiden het vooral hebben van kleine individuele succesjes, want als team lukte er maar heel weinig. Met een andere opstelling begon Springendal Set-Up ’65 aan de derde set. Het begon aan de Ootmarsumse kant beter te lopen en onder aanvoering van Wies Bekhuis en Jorieke Bodde brachten de gasten met 25-20 de spanning terug. In de vierde set was het in veel fases een gelijk opgaande strijd. In de eindfase werd de foutenlast bij Springendal Set-Up ’65 te hoog, terwijl Eurosped voor het thuispubliek niet wilde verliezen. Met 25-21 besliste het Vroomshoopse team deze derby met 3-1.
Ondanks deze nederlaag sluit het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 het seizoen af met een derde plaats in de kampioenspoule. Begonnen als vijfde wist het team zich op te werken naar plek drie achter Sliedrecht Sport en Sneek. Deze laatstgenoemde teams spelen de komende weken om het kampioenschap. Voor de Ootmarsumse meiden zit het seizoen er op. In de komende weken zal ook duidelijk worden hoe het ‘nieuwe dames 1’ er in het seizoen 2019/2020 uit komt te zien. Hierover uiteraard later meer!

Heren 1 verliest met 3-2 de laatste competitiewedstrijd
Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 behaalde een historische derde plek in de Eerste Divisie. Nog nooit boekte het heren vlaggenschip van de Ootmarsumse vereniging een dergelijke hoge klassering. Dat is een groot compliment aan het team en aan de staf. Daarnaast zorgde heren 1 in de thuiswedstrijden voor klantenbinding, want zij hebben het publiek prachtige wedstrijden voorgeschoteld.
Hun laatste uitwedstrijd ging verloren met 3-2 tegen de nummer 2 op de ranglijst en dat is UVS Protos. Het werd een rare wedstrijd. Een 3-2 memoreert aan een spannende confrontatie, maar niets was minder waar. De gespeelde sets kenden een heel wisselvallig beeld bij beide teams. In set 1 was het UVS dat met 25-15 won. Afgetekend dus. Set 2 werd een prooi voor Set-Up ’65 met 25-19, ook dit kostte de Ootmarsummers eigenlijk geen moeite. Alles lukte en zeker serverend zorgde men voor veel druk. In set 3 gaf UVS gas en won met 25-17. Set-Up ’65 antwoordde in set 4 met 25-14 winst en dus moest de vijfde set de beslissing brengen. 15-7 voor UVS. Alle sets werden of door de één of door de ander met duidelijke cijfers gewonnen. Eigenlijk een hele vreemde wedstrijd. Het betekende wel dat UVS mag promoveren en Springendal Set-Up ’65 duidelijk de derde plaats in handen hield.
Ook voor heren 1 geldt dat spelers afscheid nemen, maar men is druk bezig om de selectie weer op peil te krijgen. In de komende weken zal dat ongetwijfeld verder naar buiten gecommuniceerd worden.

Ilse Kamphuis stopt bij Springendal Set-Up ‘65
Voor insiders zal het geen verrassing zijn, maar Ilse Kamphuis stopt bij Springendal Set-Up ’65. Vele jaren verdedigde zij de clubkleuren en was onder meer in de eredivisie voor dames 1 een vaste waarde. De laatste twee seizoenen speelde ze in het tweede, maar tegen Bolsward bleek het haar laatste wedstrijd te zijn. Ze verkast naar Brabant en dus nam het team met een mooie bos bloemen afscheid van de midspeelster. Ilse was een trouw lid van de club en sloeg nagenoeg nooit een training over. Gedisciplineerd speelde ze haar wedstrijden en met haar rustige, bescheiden karakter eiste ze nooit een hoofdrol op, maar was zeker wel erg belangrijk binnen de teams, waarin ze heeft gespeeld. Vanaf de jongste jeugd maakte ze onderdeel uit van Springendal Set-Up ’65 en het wordt wennen om haar straks niet meer op één van de velden in sporthal de Schalm in actie te zien.
Laatste wedstrijd Set-up Dames 2

De laatste wedstrijd van het seizoen stond voor zaterdag 13 april gepland. Om het seizoen goed af te sluiten hebben we voor de tijd een heerlijke lunch gegeten bij familie Hesselink. Bedankt voor de gastvrijheid en de goede voorbereiding van het eten. Owja, er was nog een persoon die een euro mag betalen. Onze Colo, was in de veronderstelling dat we om 13:00 hadden afgesproken voor de lunch. Helaas voor hem, hadden we om 12:00 afgesproken. Hiermee wint hij de prijs van; ‘De laatste euro betaler van het seizoen 2018-2019’.

Met dank aan Gerhard Heerink, het verslag van de wedstrijd:

Set-Up Dames 2 verrast met ‘Mon Cherie’

Het reeds veilige Set-Up Dames 2 had vanmiddag VC Bolsward op bezoek. De gasten hadden gisteravond nog in eigen huis met 1-3 van Krekkers verloren en hadden bij wijze van spreken zo met de ploeg uit Maria Parochie mee terug kunnen rijden voor hun wedstrijd in Ootmarsum.

Set – Up II had de betere start in de eerste set, niet veel beter, een paar puntjes maar (5-4, 7-6, 9-7) op de side out. Totdat Diede Hagedoorn met een harde rake klap Mayke Schutte aan serve bracht en zij met een ace aan een serie van vier punten begon (14-7). Bolsward kwam terug naar 14-10, maar het lukte de ploeg in het verdere verloop van de set niet meer om op eigen serve een punt te maken. Terwijl Set-Up dat via onder andere Ilse Kamphuis wel voor elkaar kreeg. De 14-10 werd 19-12 en 23-14. Danae ten Oever scoorde het winnende punt voor 25-16. Met 18 eigen en maar 3 weggeven punten was de thuisploeg veruit de betere.

En soms kan het gewoon heel erg raar lopen. Zoals bijvoorbeeld in de tweede set toen het erop leek of Set-Up Dames 2 het spelletje volledig verleerd had. Vooral de passing rammelde aan alle kanten als een rammelaar, die een boze peuter tot vervelens toe zo hard mogelijk laat rammelen. VC Bolsward was heer en meester serveerde meer dan een handvol aces en voelde zich als en vis in het water, terwijl aan de andere kant van het net een soortgenoot op het droge lag te spartelen. Via 1-8, 4-13 en 8-21 werd het 11-25. Snel vergeten, gewoon het niveau weer pakken of de gedachte aan deze set vasthouden, zo zal er vanaf beide kanten van het net tegenaan gekeken zijn.

Wat Set Up betrof ging die gedachte helemaal op in de derde set. Snel alles slechts uit de vorige set vergeten en doen wat er gedaan moest worden. Passen, verdelen en raak slaan. En dat deden ze dan ook, met name de in de basis begonnen Carine Elferink (7 punten in deze set) en Daphne Kamphuis (5 punten in deze set). Tezamen met de tien kadootjes van Bolsward waren ze een mooi eind op weg naar de eindstreep. Diede Hagedoorn pakte een puntje mee en Marlies Eertman het dubbele aantal van Diede. En Bolsward? De gasten leken hun kruit in de vorige set te hebben verschoten. Bij 14 punten stopte de teller en daarvan hadden ze er 7 van Set-Up gekregen. Setstand 2-1.

Als Bolsward nog wilde winnen moest het nu gebeuren, in de vierde set. De tiebreak was het maximaal haalbare, 3 punten konden wellicht voldoende zijn om Dynamo Tubbergen voorbij te gaan, al wisten de dames waarschijnlijk niet wat wij op dat moment wel wisten, namelijk dat Dynamo met 2-3 in Wierden had gewonnen en dus buiten hun bereik was.

De vierde set was spannend, als set zijnde, veel spannender als alle drie voorgaande bij elkaar. Ook omdat de teams er heel eigenwijs in bleven volharden om maar steeds fout te serveren. Fout serve van jullie, foutserve van ons. Totaal een stuk of 15 telden we er.  Bolsward kwam op 0-3, bij 4-4 was het weer gelijk en vervolgens ging het mooi tegen elkaar op. Puntje voor ons, puntje voor jullie, twee puntjes voor ons, twee puntjes voor jullie. Omdat te realiseren moest de scheids soms ook even een handje helpen.

Van 4-4 tot aan 14-14 was het mooi in evenwicht, Daphne Kamphuis serveerde haar ploeg naar 17-14, Bolsward was bij 20-20 weer bij. Set – Up kreeg op 24-24 matchpoint. Een omloopscore haalde het van het scorebord. Of het nu wel of niet viermaal was, durven we niet te zeggen, het hoorde zich aan als een klap tegen Bolsward handen, maar de scheids gaf 24-25. Tiebreak point Bolsward. Dat Ilse Kamphuis, zij nam na de wedstrijd met een kleurig en fleurig boeketje bloemen afscheid, met een lobje ongedaan maakte. Bolsward sloeg nogmaals in het net en probeerde op de 26-25 stand Marlies Eertman met een lobje te slim af te zijn. Maar dat werkte juist andersom, blokje, 27-25 en dus 3-1.

VC Bolsward zal na de promotie via de p/d vorig jaar dit jaar via p/d de handhaving op Eerste Divisie niveau moeten zien te realiseren. Set – Up eindigt keurig in de middenmoot.

En hoe zit dat dan nou met de titel?  Ja, hoe zit dat met de titel! Laten we het erop houden dat dit tussen Set-Up Dames 2 en Vizier op Volleybal blijft. Soms moet je gewoon niet alles vertellen, moet je iets weglaten of overslaan. Laten we het erop houden dat degene die wilde verrassen weer verrast werd, net als vorig jaar overigens en dat echtgenote thuis blij was met de chocoladestaafjes en meteen ook wist waar ze vandaan kwamen. “Eindelijk een keer iets gewonnen in de loterij?“ Soms moet je ook niet alles willen vertellen, en om niet te jokken kan een ‘hmmmm’ van alles betekenen. Ook lekker!

gh @ Vizier op Volleybal.

Aanvullend op dit prachtige verslag. Willen wij nog een aantal mensen bedanken.

Als eerste Ilse Kamphuis. Na de wedstrijd werd Ilse nog even in het zonnetje gezet. Na de vele jaren volleyballen bij set-up’65 gaat ze afscheid nemen. Zoals Colo tijdens zijn speach aan gaf; ‘Ilse, je bent een meid die altijd aanwezig is op de training en waar je op kunt bouwen en vertrouwen’. Ilse, mocht je je nog eens vervelen, je bent altijd weer van harte welkom bij ons om nog weer een mooi balletje in te slaan. Zoals je de balletjes aan het einde van deze wedstrijd ook flink hebt ingeramd. Wie weet staan we nog eens weer tegenover elkaar tijdens een potje volleybal in Brabant. Bedankt Ilse, veel succes en plezier in de toekomst!

Daarnaast willen we Jan en Ria bedanken voor het tellen tijdens de wedstrijden, Jan en Hans voor de drankjes en Lodewijk voor de werkzaamheden buiten het veld. Ook alle andere vrijwilligers die hebben geholpen om alles rond ons team geregeld te krijgen. Daarnaast willen we ook alle meiden van de club bedanken die ons dit seizoen hebben geholpen door een of meerdere wedstrijd(en) met ons mee te doen. Ook onze trotse ouders bedankt. Zij kregen, na een kleine hint, een daverend applaus van ons. En als laatste Colo en Fabi bedankt, die ons dit jaar goed aan het werk hebben gezet. Colo heeft ons lang in spanning laten zitten, maar na de (laatste) wedstrijd kwam het hoge woord, hij blijft volgend jaar onze trainer. Na een korte overweging vanuit onze kant, want ja hij was wel een dik uurtje te laat bij de lunch, willen wij mededelen dat wij blij zijn dat hij ons volgend jaar weer aan het werk gaat zetten. Helaas gaan wij afscheid nemen van Fabi. Hij gaat zijn trainers kunsten aan een ander team laten zien. Veel succes en plezier, Fabi.

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors

Autobedrijf Heisterkamp