Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Gaaf, gaver, gaafst

SetUp in Istanbul (16)

De reis van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 zit er al weer op. Een week is de selectie met de staf op bezoek geweest bij de Turkse topclub Vakifbank. Het is een volleybalwalhalla waar de Set-Up ’65 meiden een kijkje in de keuken mochten nemen. De topcoach Giovanni Guidetti ontving de selectie met open armen en nam alle tijd om de Ootmarsumse delegatie in te wijden in de vele aspecten, die om de hoek komen kijken bij topsport. Ook Lonneke Sloetjes was van de partij en ook zij stond open voor vragen, volleybalverhalen vertellen en haar prachtige ervaringen in het Oranjeshirt. Naast een stuk ontspanning werd er ook fanatiek getraind, want in het komend weekend speelt het eerste damesteam de belangrijke wedstrijden thuis tegen Eurosped en uit tegen Alterno. Inmiddels zijn de meiden en de staf weer thuis na een onvergetelijke week vol volleybalindrukken. Er rest na deze stageweek in Istanbul bij Vakifbank maar één conclusie: Gaaf, Gaver, Gaafst!!

We hebben wat verslagen op de kop kunnen tikken en die volgen hieronder met foto’s, zodat iedereen zichzelf kan overtuigen wat de meiden en de staf voor indrukken hebben opgedaan. Een week vol inspiratie, vol volleybal, vol cultuur, vol lekker eten, vol kameraadschap  en vol met indrukken. En nu vol er tegenaan tegen Eurosped!!

Springendal Set-Up ’65 dames 1 in Istanbul
Na een lange reisdag van Düsseldorf naar Istanbul werden we wakker in ons knusse hostel in Istanbul. Het ontbijt stond voor ons klaar en vervolgens was er tijd om even de omgeving te bekijken en boodschappen te doen. Maar bij nader inzien waren deze boodschappen overbodig, omdat we er achter kwamen hoe lekker en spotgoedkoop het eten hier is.

‘s Middags stond onze eerste ontmoeting met de Vakifbank Arena op het programma. Terwijl we naar de arena liepen, dook hij opeens op midden in een drukke straat waar je het niet zou verwachten. Wow wat indrukwekkend! Toen we binnenkwamen vielen we van de ene in de andere verbazing. Ten eerste de ontzettend grote prijzenkast waar je niet omheen kan, het op en top verzorgde krachthonk en natuurlijk de arena waar alles gebeurt. En hier maakt de ploeg van Giovanni Guidetti en Lonneke Sloetjes, Zhu Ting en wereldkampioen Milena Rasic ook hun trainingsuren.  Dat het hen daar aan niets ontbreekt moge duidelijk zijn. Wow wat een hal en wat een mogelijkheden om te trainen, te ontspannen aan krachttraining te doen, te herstellen enzovoorts, enzovoorts
Nadat we onze ogen uitgekeken hadden mochten we zelf trainen op deze super locatie. Zie filmpjes op onze setup’65 Facebook pagina! Na de training was het tijd om de Turkse keuken uit te proberen. Ook dit was zeer geslaagd!

Vrijdag mochten we een kijkje nemen in de keuken van Vakifbank dames 1. Dat betekende ‘s ochtends een kracht/individuele training bekijken. We werden met open armen ontvangen door Giovanni Guidetti maar ook door de rest. Vele meiden hebben zelfs al een praatje kunnen maken met Lonneke Sloetjes. Dat was een warm welkom! Vervolgens konden we aan de slag door de meiden te observeren en te helpen met de training. Zelfs Wies Bekhuis werd ingeschakeld om setjes te geven. Daarna hadden we een team sessie in de video room om te delen wat we geleerd hebben en wat we meenemen naar Ootmarsum.

Na een eigen krachttraining konden we kijken bij een teamtraining van Vakifbank. Naast dat we veel leerden van het hoge trainingsniveau ontstond er ook een crush op Kelsey vanuit één van de stafleden. We zeggen niet wie……. maar hij traint dames 2.

We hebben weer lekker met z’n allen aan het ontbijt gezeten. Nadat iedereen klaar was en met een gepakte tas weer buiten op de stoep stond voor het hostel, vertrokken we met nieuwe en frisse energie naar de Vakifbank Arena.  Hier speelden we in twee teams een oefenwedstrijd tegen Vakifbank onder de 18. Eerst de ene helft in de Arena, en daarna de andere helft. Het is zo ontzettend gaaf om daar te mogen spelen! Van de 9 sets die we gespeeld hebben, zijn er maar liefst 7 gewonnen!

Daarna is de groep opgesplitst. Een aantal meiden zijn wat gaan drinken en cultuur wezen snuiven aan de Europese kant van Istanbul en de andere helft is naar het Volley Hotel gegaan om een wedstrijd van Fenerbahce te bekijken waar Wouter ter Maat speelt. Ze hebben helaas niet gewonnen, maar het was een hele toffe wedstrijd om te kijken!

Nadat iedereen zijn buikje weer gevuld had met allerlei lekker eten, zijn we weer bij elkaar gekomen en zijn wel met z’n allen op stap gegaan. Wouter ter Maat is ons daar nog even komen opzoeken en we hebben er een gezellig avond van gemaakt ;)
De volgende ochtend was iedereen wel een beetje aan de vermoeide kant. En het opstarten duurde wat langer dan normaal.  Maar daar was de rest van de dag niks van te merken. Voor onze baltraining hadden we krachttraining. Tijdens de oefeningen, die we in tweetallen moesten uitvoeren, kwam Vanni (krachttrainer van Vakifbank)  langs om tips een aanwijzingen te geven. Hierna hebben we nog gewoon baltraining gehad. Nou ja, gewoon? Is het gewoon als Giovanni Guidetti langs komt tijdens een training? En tips geeft? Niet de normaalste zaak van de wereld ;)  Maar ontzettend gaaf!!

Tussen de trainingen door hebben we nog een groepsfoto gemaakt met Vakifbank en een Bulgaars team waar Vakifbank daarvoor een oefenwedstrijd tegen gespeeld heeft.

En het is ook eindelijk gelukt om de trainer van Dames 2 op de foto te krijgen met Kelsey Robinson…

Met dit sprookjesslot eindigt dit blog van dames 1 van Springendal Set-Up ’65. Ze hebben een fantastische week beleefd in Istanbul, maar zullen zich nu weer volledig richten op de competitie. De eerste wedstrijd is één van de Twentse derby’s dit seizoen. Dit keer neemt Springendal Set-Up ’65 het thuis op tegen Eurosped, de huidige koploper in de eredivisie. De wedstrijd is zaterdag om 20.00 uur in sporthal de Schalm. Een dag later reizen de Ootmarsumse meiden naar Apeldoorn om daar te spelen tegen Alterno. Twee zeer belangrijke wedstrijden en met name gelet op de stand, want Springendal Set-Up ’65 wil natuurlijk graag weer de Play offs halen.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors