Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Dubbele winst in sporthal de Schalm

SetUp D1 Papendal (9)

Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 won hun wedstrijd tegen hekkensluiter Avior met 3-1 en vervolgens moest dames 1 aan de bak. Zij spoelden het verlies in de halve finale van de beker weg met een klinkende 3-0 winst op TT Papendal. Dubbele winst dus in sporthal de Schalm waar het talrijke publiek kon genieten van twee aantrekkelijke wedstrijden.

Twee sets van hoog niveau en twee sets werken
Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 versloeg Avior met 3-1.De wedstrijd kende in feite twee gezichten. In de eerste twee sets liep het bij de thuisploeg van een leien dakje. Met youngster Harm Schepers in de basis te koste van Jelle Clemens, en verder met de vertrouwde gezichten, kende Springendal Set-Up ’65 weinig moeite met Avior. Het spel was af en toe oogstrelend en veel lukte onder leiding van spelverdeler Bas Oude Alink. Er werd goed geserveerd, waardoor Avior direct onder druk werd gezet, maar ook passend, verdedigend en aanvallend maakte de thuisploeg weinig fouten. Set 1 eindigde dan ook in een 25016 overwinning. In het tweede part liep het allemaal op rolletjes, maar op het eind was het toch Avior dat gebruik maakte van de wat mindere concentratie bij Set-Up ’65. Het leidde nog niet tot setverlies, want met een paar rake klappen was het toch de thuisploeg, die met 25-19 aan het langste eind trok. De focus was dus al wat minder en dat werd nog meer duidelijk in de derde set. De mannen van trainer/coach Hans Bruins maakten onnodige fouten, de spirit was er uit en niemand was in staat om het team vlot te trekken. Avior pakte met 25-20 de derde set. In de vierde set was het knokken voor Springendal Set-Up ’65 om de tegenstander van het lijf te houden. De Deventer ploeg, gesteund door de setoverwinning, maakte er ineens een echte wedstrijd van. Springendal Set-Up ’65 kent echter nog wat extra wapens. Zo kwam de jonge spelverdeler Wouter Liefaard in het veld en had routinier Martijn Sijtsma de plek ingenomen van Gijs op de Weegh. Die twee vonden elkaar op een aantal beslissende momenten, maar ook blokkerend was dit tweetal van belang. Daarnaast was Hans ten Dam weer eens ouderwets op dreef en kon Jasper Brouwer zijn punten meepakken. In de passing en verdediging pakte Fabian Geerdink als libero verschillende ballen van de grond. En natuurlijk was daar ook de inbreng van Steven Eertman, die na een aantal goede set-ups de ballen keihard binnen wist te slaan. Maar ook veel waardering voor Harm Schepers, die steeds de rust wist te bewaren, en ondanks wat fouten, zijn punten bleef meepakken. Het is dan ook mooi om te zien dat het team in de breedte is gegroeid, de concurrentie is toegenomen, maar dat iedereen van belang blijft om heren 1 naar een hoger niveau te tillen. Dat resulteert tot nu toe in een solide derde plek in de Eerste Divisie.

Springendal Set-Up ’54 dames 1 spoelt kater weg
In een goed gevulde sporthal de Schalm wist dames 1 van Springendal Set-Up ’65 de kater, na het teleurstellende verlies in de halve finale van de beker, weg te spoelen met een klinkende overwinning op het Talentteam. Met 25-17, 25-18 en 25-15 valt er niets af te dingen op deze overwinning.
De Ootmarsumse meiden, dit keer zonder Kirsten Oude Luttikhuis, maar met een uitblinkende Merle Baasdam in het veld, namen vanaf het begin het initiatief. Kiki von Piekartz en Marian het Lam-Scholten serveerden ijzersterk en wisten een knappe serie te produceren. Dat zorgde voor een gaatje, waardoor Springendal Set-Up ’65 vrijuit kon spelen en de voorsprong steeds verder uit kon bouwen. Het Talentteam, dit seizoen wel weer garant voor een aantal verrassende uitslagen, had weinig in te brengen. Serverend brachten ze weinig en ook verdedigend en passend kwamen de Nebovo talenten, met ‘oud ‘Set-Up ’65 speelsters Eline Geerdink en Anneclair ter Brugge in de gelederen, er niet aan te pas. Aan de andere kant wisten Daniëlle Nouwen en Jorinda Kremer passend en verdedigend de ballen wel goed te brengen bij spelverdeelster Kiki von Piekartz, waardoor er voldoende mogelijkheden lagen om verrassend te variëren. Met 25-17 was de eerste set dan ook verdiend en duidelijk voor de thuisploeg. In het tweede part liep Springendal Set-Up ’65 eerst nog achter de feiten aan. Het Talentteam kwam beter in de wedstrijd en wist met name goed te profiteren van de matige blokkering aan de kant van Set-Up ’65. Dat werd vanaf de kant rechtgezet en nadat ook het publiek zich verbaal achter het team schaarde werd er in het tweede gedeelte steeds beter gevolleybald. Blokkerend gaven Marianne het Lam en Daphne Giesselink de aanvalsters weinig ruimte, terwijl Carmen en Ilse Oude Luttikhuis en met name Merle Baasdam nauwelijks te stoppen bleken. Zo werd het toch nog een ruime 25-18 in deze tweede set.
In de derde set maakten Wies Bekhuis als spelverdeelster en Martine Stevelink als hoofdblokkeerster hun opwachting in de basis. Zij draaiden volop mee en de nog jonge Wies Bekhuis gaf haar visitekaartje af door met lef een aantal keren vanuit een moeilijke situatie de mid of de omloopbal te spelen. Martine pakte blokkerend veel en was dreigend met haar omloopballen. Maar ook de rest van het team maakten weinig fouten en dus konden deze wissels hun niveau halen en gaf Springendal Set-Up ’65 de tegenstander nauwelijks kansen. Met 25-15 was ook de derde set voor de thuisploeg dat door dit resultaat de vijfde plaats in de eredivisie stevig in handen heeft. Zaterdag wacht de laatste uitwedstrijd in de competitie en deze is tegen Sneek. Daarna een paar weekjes rust om zich op te kunnen laden voor de Play Offs.

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors