Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Daniëlle Nouwen kiest voor Dames 1

danielle-nouwen

De selectie van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 is versterkt met libero Daniëlle Nouwen. Geen onbekende in deze regio, want ze speelde ook al eens drie jaar voor Eurosped. Daarna verkaste ze naar België om uit te komen voor Hermes Volley Oostende. Het afgelopen seizoen speelde ze nog een paar maanden bij haar ‘ouwe cluppie’ Ledûb uit Budel, waarna ze begin dit jaar vertrok voor een reis door Australië en Nieuw-Zeeland. Het topvolleybal begon echter weer te kriebelen en na een aantal positieve gesprekken met trainer/coach Lesley de Jonge en de scouts Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis besloot ze om voor de Ootmarsumse volleybalclub te kiezen.
De Springendal Set-Up ’65 trainer van dames 1 is erg blij met de komst van Daniëlle Nouwen. “Daniëlle is voor ons een uitstekende vervanger van de gestopte Annelin Pasveer. Het is een heel enthousiaste meid met een positief karakter. Met haar talenten als libero, haar persoonlijkheid en haar spirit is ze zeker voor ons een toegevoegde waarde. Daarnaast bleek Daniëlle ook heel enthousiast te zijn over onze visie en ik denk dat het #Go Yellow# verhaal de doorslag heeft gegeven.” Vanuit het verre Nieuw-Zeeland beaamt de nieuwe Springendal Set-Up ’65 libero de denkwijze van Lesley de Jonge. “In eerste instantie heb ik zelf de keus gemaakt om weer serieus te gaan volleyballen. Ik wil er vol voor gaan en nadat dit kenbaar is gemaakt kwam ik in contact met Lesley. Via de mobiel en later met skypen hebben we gesprekken gevoerd en die gaven me een heel warm gevoel. Vanaf het eerste moment was er die klik en het #Go Yellow# verhaal sprak me enorm aan. Volleybal is daar uiteraard belangrijk in, maar ook wordt er gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling en dat maakte me erg enthousiast. Tevens ken ik Springendal Set-Up ’65 vanuit mijn jeugdjaren en met name de strijd om de Open Club titels van Nederland en natuurlijk door de derby’s met Eurosped, die we speelden. De sporthal in Ootmarsum staat bekend om zijn goede sfeer en we hebben daar mooie duels uitgevochten voor het oog van een fanatiek publiek. Wat dat betreft kijk ik er wel naar uit om eens ‘aan de andere kant’ van die derby te mogen staan,” laat de libero weten.
Daniëlle Nouwen komt uit een volleybalgezin, want ook moeder speelde dit spelletje. Het was dan ook eigenlijk logisch, omdat ze toch al vaak mee ging naar de sporthal, dat ze koos voor het volleybal. Vanaf haar zesde speelde ze bij Weert om vervolgens bij Ledûb in Budel. “Daar heb ik zeven jaar gespeeld. Ik ben begonnen in de Vierde Klasse en ‘geëindigd’ in de Eerste Divisie. Vervolgens ben ik door Eurosped gevraagd om daar als libero te spelen. Bij Ledûb speelde ik zowel als aanvalster als libero. Na drie jaar in Almelo te hebben gespeeld kwam Hermes Oostende met een aanbod en daar speelde ik één seizoen. Ondertussen rondde ik mijn studie af en begon het bij mij steeds meer te kriebelen om een wereldreis te maken. Ik hou van reizen en ook om nieuwe dingen te ontdekken. Bij mijn ouwe cluppie heb ik nog een paar maanden gespeeld en ben toen in het vliegtuig gestapt voor een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland. Het was na mijn studie een ideaal moment om dit te doen. Voor mij een fantastische ervaring, maar het volleyballen liet me niet los en dus nam ik het besluit om na terugkeer weer vol te gaan voor topsport. Met volle overtuiging heb ik voor Springendal Set-Up ’65 gekozen, want de club straalt ambitie uit. Een mooie bijkomstigheid is ook de stageweek, die het eerste damesteam straks afwerkt in Turkije bij Vakifbank. Dat is wel het summum van het volleybal en daar kijk ik nu al enorm naar uit. Het duurt nog even voordat ik thuis ben in Nederland, maar ik ben super, super enthousiast om aan deze nieuwe klus bij Springendal Set-Up ’65 te beginnen,” besluit Daniëlle Nouwen.

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors