Volleybalvereniging Springendal Set-Up'65

Dames 1 naar halve finale nationale beker

SetUp beker tegen Peelpush (22)

Dames 1 begon sterk in de sfeervolle sporthal in Meijel. Een bus met supporters was meegereisd, terwijl ook nog enkele supporters per auto naar het verre Brabantse waren afgereisd. Kiki von Piekartz startte met een serveserie. Ook aanvallend en blokkerend viel er niets af te dingen op het spel van de Set-Up ’65 meiden. Het team van trainer/coach Lesley de Jonge nam dan ook een ruime voorsprong op een Peelpush dat wel wilde, maar geen kans kreeg. Naarmate de eerste set vorderde begon Springendal Set-Up ’65 toch wat meer de greep op de wedstrijd te verliezen en kwam Peelpush nog tot 19 punten. Verder liet het Ootmarsumse team het niet komen en maakte de eerste met 25-19 gedecideerd af.

Het spelbeeld aan het einde van de eerste set zette zich door in de tweede set. Aam de kant van Springendal Set-Up 65 werd het spel rommeliger en maakte men met de serve weer teveel fouten. Peelpush profiteerde optimaal, groeide in de match en pakte dan ook verdiend het tweede part met 25-18. In deze set kregen Wies Bekhuis en Jorieke Bodde een kans en mede door hun spel werd de achterstand enigszins draaglijk gemaakt.

In het derde part kreeg Lesley de Jonge zijn meiden toch weer aan het volleyballen. Daar leek het na een 0-3 achterstand nog niet direct op, maar Kiki von Piekartz serveerde als een mes en zorgde met 6 punten op rij voor de ommekeer. De Ootmarsumse meiden liepen uit naar 24-9, waarna Peelpush nog een puntje kon tegenstribbelen. Daarna was het met 25-10 over en uit.

Set 4 bracht eigenlijk hetzelfde beeld. Veel servedruk, een goed blok en mooie aanvallen gaven Peelpush niet het idee dat ze voor een stunt konden zorgen. Af en toe was er een opleving, maar het niveauverschil bleek te groot en Springendal Set-Up ’65 maakte de wedstrijd af door met 25-17 de vierde set te pakken en daarmee door te stoten naar de halve finale van de nationale beker.

Tekst en foto’s: Peter Baanstra

Tagged

Sponsoroverzicht

Webshop Springendal Set-Up ’65

Standen Nevobo teams

go-yellow

Facebookpagina

Volg Set-Up ’65 via:

Hoofdsponsor

Subsponsors